Gulyás: Tényszerűen igaz, amit a házelnök az azonos neműek örökbefogadásáról mondott

politika
2019 május 16., 06:48
comments 783

A Kormányinfón is szóba került Kövér László házelnöknek egy zuglói fórumon elmondott kijelentése, amiben a pedofíliához hasonlította azt a követelést, hogy a homoszexuálisok házasodhassanak, és gyereket fogadhassanak örökbe, Az Index tudósítása szerint a házelnök ezt mondta:

„Erkölcsi értelemben, semmi különbség nincs egy pedofil magatartása között, meg a között, aki ezt követeli. Mindkettő esetben a gyermek egy tárgy, egy élvezeti cikk, a kiteljesedés, az önmegvalósítás eszköze. Különböző okokból nem akarok gyereket, de igényt tartok rá hogy más gyerekét jogom legyen felnevelni.”

Szerinte ez a hozzáállás sem igaz minden homoszexuálisra. Azt mondta:

„Egy normális homoszexuális tudja, hogy a világ rendje micsoda, hogy ő így született, ilyenné lett. Próbál ehhez a világhoz alkalmazkodni úgy, hogy nem tartja magát feltétlenül egyenrangúnak.”

Kövér szavaira reagáltatták a Kormányinfón Gulyás Gergelyt, a Miniszterelnökséget vezető minisztert. A miniszter szerint a 

"a magyar jog teljesen világos a tekintetben, hogy egynemű párok nem fogadhatnak örökbe."

Hozzátette: az, amiről a házelnök beszélt, hogy

"az azonos nemű párok örökbe fogadásánál nem a gyermek szempontjai jutnak érvényre, hanem a gyereket örökbefogadónak a szempontja jutnak érvényre, akiknek egyébként saját maguktól gyermeke nem lehetne, az tényszerűen igaz."

link Forrás

A miniszter szerint minden gyereknek joga van egy apához és egy anyához,

"és nem tartjuk helyesnek amikor egy gyermeknek, két apával kéne felnőnie. És valóban, én is úgy gondolom, hogy önzés azok részéről, akiknek saját gyermekük nem lehetne."

A tájékoztatón Gulyás kitért a Mediaworks facebookos letiltására. Azt mondta, hogy "a szólás- és a véleményszabadság pártján állunk, és nem örülünk annak, hogy a Facebooknál egyre többször merül annak gyanúja, hogy ott valamilyen cenzúra történhetett,". Gulyás Gergely hozzátette: "tekintettel a Facebook gyökereire, nagyon meglepőnek tartjuk, hogy amúgy normális híreket közlő sajtótermékeknek a hírei ne jelenhessek meg a Facebookon." Ugyanígy elfogadhatatlannak tartanák, ha ez egy ellenzéki lapokkal történne, mondta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.