Gulyás: Tényszerűen igaz, amit a házelnök az azonos neműek örökbefogadásáról mondott

A Kormányinfón is szóba került Kövér László házelnöknek egy zuglói fórumon elmondott kijelentése, amiben a pedofíliához hasonlította azt a követelést, hogy a homoszexuálisok házasodhassanak, és gyereket fogadhassanak örökbe, Az Index tudósítása szerint a házelnök ezt mondta:

„Erkölcsi értelemben, semmi különbség nincs egy pedofil magatartása között, meg a között, aki ezt követeli. Mindkettő esetben a gyermek egy tárgy, egy élvezeti cikk, a kiteljesedés, az önmegvalósítás eszköze. Különböző okokból nem akarok gyereket, de igényt tartok rá hogy más gyerekét jogom legyen felnevelni.”

Szerinte ez a hozzáállás sem igaz minden homoszexuálisra. Azt mondta:

„Egy normális homoszexuális tudja, hogy a világ rendje micsoda, hogy ő így született, ilyenné lett. Próbál ehhez a világhoz alkalmazkodni úgy, hogy nem tartja magát feltétlenül egyenrangúnak.”

Kövér szavaira reagáltatták a Kormányinfón Gulyás Gergelyt, a Miniszterelnökséget vezető minisztert. A miniszter szerint a 

"a magyar jog teljesen világos a tekintetben, hogy egynemű párok nem fogadhatnak örökbe."

Hozzátette: az, amiről a házelnök beszélt, hogy

"az azonos nemű párok örökbe fogadásánál nem a gyermek szempontjai jutnak érvényre, hanem a gyereket örökbefogadónak a szempontja jutnak érvényre, akiknek egyébként saját maguktól gyermeke nem lehetne, az tényszerűen igaz."

A miniszter szerint minden gyereknek joga van egy apához és egy anyához,

"és nem tartjuk helyesnek amikor egy gyermeknek, két apával kéne felnőnie. És valóban, én is úgy gondolom, hogy önzés azok részéről, akiknek saját gyermekük nem lehetne."

A tájékoztatón Gulyás kitért a Mediaworks facebookos letiltására. Azt mondta, hogy "a szólás- és a véleményszabadság pártján állunk, és nem örülünk annak, hogy a Facebooknál egyre többször merül annak gyanúja, hogy ott valamilyen cenzúra történhetett,". Gulyás Gergely hozzátette: "tekintettel a Facebook gyökereire, nagyon meglepőnek tartjuk, hogy amúgy normális híreket közlő sajtótermékeknek a hírei ne jelenhessek meg a Facebookon." Ugyanígy elfogadhatatlannak tartanák, ha ez egy ellenzéki lapokkal történne, mondta.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.