Drónokat vetettek be a szabálytalan motorosok ellen Franciaországban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A francia rendőrök haladnak a korral: egyre gyakrabban vetnek be drónokat a közúti ellenőrzések során. Szerdán egy francia autópálya baleseti gócpontjánál próbáltak ki a drónokat, kettőt küldtek fel a levegőbe

A drónok segítségével a rendőrök kiszúrtak több motorost is, akik szabálytalanok voltak, például rendszeresen átlépték a záróvonalat. Ilyenkor szóltak a közelben lévő kollégáiknak, akik lekapcsolták a szabálytalan sofőröket. Volt, akinek 90 eurója bánta.

Fotó: Ozkan Bilgin/Anadolu Agency

35 motorost büntettek meg egy órán belül, végül a kétórás drónozás alatt összesen 64 esetben szabtak ki bírságot. A helyszínt nem véletlenszerűen választották ki, idén már egy motoros meghalt, három pedig súlyosan megsérült az útszakaszon.

“Ez egy olyan technológia, amelyet egyre gyakrabban és gyakrabban fogunk használni” - közölte a francia rendőrség szóvivője. (Connexion)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.