Drónokat vetettek be a szabálytalan motorosok ellen Franciaországban

A francia rendőrök haladnak a korral: egyre gyakrabban vetnek be drónokat a közúti ellenőrzések során. Szerdán egy francia autópálya baleseti gócpontjánál próbáltak ki a drónokat, kettőt küldtek fel a levegőbe

A drónok segítségével a rendőrök kiszúrtak több motorost is, akik szabálytalanok voltak, például rendszeresen átlépték a záróvonalat. Ilyenkor szóltak a közelben lévő kollégáiknak, akik lekapcsolták a szabálytalan sofőröket. Volt, akinek 90 eurója bánta.

Fotó: Ozkan Bilgin/Anadolu Agency

35 motorost büntettek meg egy órán belül, végül a kétórás drónozás alatt összesen 64 esetben szabtak ki bírságot. A helyszínt nem véletlenszerűen választották ki, idén már egy motoros meghalt, három pedig súlyosan megsérült az útszakaszon.

“Ez egy olyan technológia, amelyet egyre gyakrabban és gyakrabban fogunk használni” - közölte a francia rendőrség szóvivője. (Connexion)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.