Egy 83 éves sofőr elütött egy láthatósági mellényben Állj! feliratú táblát lóbáló forgalomirányítót egy útépítés közepén

közlekedés
2019 május 17., 07:48
comments 193

Balassagyarmati Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy 83 éves Nógrád megyei férfival szemben, aki autóvezetés közben nem vette észre, hogy építkezés van, egy sávon halad a forgalom, és a forgalmat egy jelzőőr irányítja, ezért elütötte a jelzőőrt.

Az idős vádlott még tavaly júliusban a 21-es számú főút Bátonyterenyén átvezető szakaszán vezette a személygépkocsiját. Az útfelújítási munkák miatt az egyenes útszakaszon „Sebességkorlátozás 30 km/h” és „Előzni tilos”, valamint „Úton folyó munkák” jelzőtáblák voltak kihelyezve. A felújítási munkák miatti útszűkületben a kétirányú forgalom egy forgalmi sávba volt terelve, emiatt a forgalmat mindkét irányból jelzőőr irányította.

Ebből az idős férfi nem sokmindent láthatott, 25-30 km/h körüli sebességgel közelítette meg az útszűkületet, és hiába integetett a sárga színű láthatósági mellényt viselő jelzőőr a kezében egy „Állj!” jelzésű tárcsával, a jármű bal részével elütötte őt, miközben próbálta kikerülni.

A vádlott előtt másik jármű nem közlekedett, a látási viszonyok kifogástalanok voltak. A baleset következtében az úttestre zuhanó sértett lépe oly mértékben megsérült, hogy azt el kellett távolítani. A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádiratában a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását és a közúti járművezetéstől történő eltiltását indítványozta - közölte az ügyészség.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.