A Pride szervezői várják azoknak a történeteit, akiket a politika másodrendű állampolgárként kezel

A tüntetés díját Kövér László kaptaFotó: Szivárvány Misszió Alapítvány

A szervezők szerint legalább 600-an vettek részt azon a gyors reagálású tüntetésen, amelyet a Kövér László szavai miatti felháborodás hívott életre. A házelnök szerint a normális homoszexuális tudja magáról, hogy nem egyenrangú, és ha gyereket akar örökbe fogadni, az olyan, mint a pedofília.

A Budapest Pride szervezői erre válaszul a felvonulás napjáig, július 6-ig várják a személyes történeteket „mindenkitől, akit a politika elnyom, megaláz, vagy másodrendű állampolgárként kezel”. 

A #leveletlacinak felhívásra érkező szövegeket egyesével eljuttatják Kövér Lászlónak.

A tüntetésen Pásztor Tibor örökbefogadó szülő elmondta, ő lehetne a Fidesz-szavazó archetípusa: nagycsaládos, diplomás, fehér, heteroszexuális, házasságban élő férfi. Mégis itt van, és a Budapest Pride tüntetésén mond beszédet, mert mélységesen felháborítja az, ahogy Kövér László az örökbefogadó szülőkről beszélt. 

Fotó: botost/444.hu

Felhívta a figyelmet arra, hogy ezzel a káros összemosással nem csak az örökbefogadó szülőket sértették meg, hanem az örökbefogadott gyerekeket is megbélyegzik - olvasható a szervezők összefoglalójában.

A rendezvény ideje alatt szivárványos zászló lobogott a parlament homlokzatán, a tömegben pedig a szokásosnál keményebb hangú transzparensek is feltűntek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.