Szegedi Fidesz: felháborító, hogy Botkáék adtak 10 ezer forintot a nyugdíjasoknak, mert így elvettek 3500 forintot

POLITIKA
2019 május 18., 06:24
comments 256

Múlt hét hétfőn írtuk meg, hogy a szegedi Fidesz tiltakozik, amiért Botka László évi 10 ezer forintot adna a nyugdíjasoknak és az általános iskolásoknak Szegeden. Számolatlan ígérgetésnek nevezték az önkormányzati pluszpénzt. Rákövetkező pénteken jött a hír, hogy dehogy tiltakoznak, sőt azt javasolják, hogy ne 10 ezer, hanem 13 500 forintos juttatásban részesüljenek az idősek és a gyerekek, az extra pénzt pedig az önkormányzati médiától vonja el a szerintük hazug szocialista polgármester.

Az elképesztő kommunikációs hajrá pénteken tetőzött, amikor a szegedi közgyűlés döntött róla, hogy elfogadják Botka javaslatát, és az idei évtől 10-10 ezer forint támogatást kapnak a nyugdíjasok és az általános iskolások. A Fidesz 13 500 forintos javaslata nem ment át.

Erre kiadtak egy közleményt:

„Botka László és a közgyűlés baloldali többsége a mai napon leszavazta a Fidesz módosító indítványát, ezzel minden nyugdíjastól és iskolát kezdő gyermektől fejenként 3500 forintot vettek el.”

A kormányközeli médiaalapítványhoz, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz tartozó Délmagyar erről már a következő címmel számolt be vezető cikkben:

Botkáék 3500 forintot elvettek a nyugdíjasoktól és a diákoktól.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.