Szegedi Fidesz: felháborító, hogy Botkáék adtak 10 ezer forintot a nyugdíjasoknak, mert így elvettek 3500 forintot

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Múlt hét hétfőn írtuk meg, hogy a szegedi Fidesz tiltakozik, amiért Botka László évi 10 ezer forintot adna a nyugdíjasoknak és az általános iskolásoknak Szegeden. Számolatlan ígérgetésnek nevezték az önkormányzati pluszpénzt. Rákövetkező pénteken jött a hír, hogy dehogy tiltakoznak, sőt azt javasolják, hogy ne 10 ezer, hanem 13 500 forintos juttatásban részesüljenek az idősek és a gyerekek, az extra pénzt pedig az önkormányzati médiától vonja el a szerintük hazug szocialista polgármester.

Az elképesztő kommunikációs hajrá pénteken tetőzött, amikor a szegedi közgyűlés döntött róla, hogy elfogadják Botka javaslatát, és az idei évtől 10-10 ezer forint támogatást kapnak a nyugdíjasok és az általános iskolások. A Fidesz 13 500 forintos javaslata nem ment át.

Erre kiadtak egy közleményt:

„Botka László és a közgyűlés baloldali többsége a mai napon leszavazta a Fidesz módosító indítványát, ezzel minden nyugdíjastól és iskolát kezdő gyermektől fejenként 3500 forintot vettek el.”

A kormányközeli médiaalapítványhoz, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz tartozó Délmagyar erről már a következő címmel számolt be vezető cikkben:

Botkáék 3500 forintot elvettek a nyugdíjasoktól és a diákoktól.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.