Gudenus kilép az FPŐ-ből

külföld
2019 május 19., 18:17
comments 172

Johann Gudenus, az FPÖ korábbi frakcióvezetője bejelentette, hogy kilép a pártból, és visszaadja parlamenti mandátumát is. Frakcióvezetői posztjáról már szombaton lemondott, miután nyilvánosságra került a felvétel, amin Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár egy magát orosz oligarchának beállító nővel beszélgetve elmondja többek közt azt, hogy ha az oroszok megveszik neki a legnagyobb osztrák lapot, lezsíroz nekik közbeszerzéseket, és hogy olyan médiát akar, amilyen Orbánnak van Magyarországon.

Gudenus volt az, aki megszervezte ezt a találkozót, ezért ragadta őt is magával a botrány.

Orbán a Szabadságpárt vezetőivel Bécsben. Mellette Gudenus, Norbert Hofer közlekedési miniszter és Strache.
photo_camera Orbán a Szabadságpárt vezetőivel Bécsben. Mellette Gudenus, Norbert Hofer közlekedési miniszter és Strache. Fotó: HANS PUNZ/APA-PictureDesk

Strache már az alkancellári címről és az FPÖ vezetéséről is lemondott, szeptember elején előrehozott választásokat tartanak majd az országban. (Die Presse)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.