Gudenus kilép az FPŐ-ből

Johann Gudenus, az FPÖ korábbi frakcióvezetője bejelentette, hogy kilép a pártból, és visszaadja parlamenti mandátumát is. Frakcióvezetői posztjáról már szombaton lemondott, miután nyilvánosságra került a felvétel, amin Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár egy magát orosz oligarchának beállító nővel beszélgetve elmondja többek közt azt, hogy ha az oroszok megveszik neki a legnagyobb osztrák lapot, lezsíroz nekik közbeszerzéseket, és hogy olyan médiát akar, amilyen Orbánnak van Magyarországon.

Gudenus volt az, aki megszervezte ezt a találkozót, ezért ragadta őt is magával a botrány.

Orbán a Szabadságpárt vezetőivel Bécsben. Mellette Gudenus, Norbert Hofer közlekedési miniszter és Strache.Fotó: HANS PUNZ/APA-PictureDesk

Strache már az alkancellári címről és az FPÖ vezetéséről is lemondott, szeptember elején előrehozott választásokat tartanak majd az országban. (Die Presse)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.