Kínába, az Egyesült Királyságba, Írországba, Máltára, Franciaországba, Németországba és Ausztriába mehetnek majd nyelvet tanulni a magyar diákok

politika
2019 május 19., 15:25
comments 302

Bartos Mónika, a magyar diákok külföldi nyelvi kurzusainak szervezéséért felelős miniszteri biztos interjút adott az Info Rádiónak, és elárult néhány részletet a kormány ígéretéről, ami szerint a 9. és 11. évfolyamos magyar diákok állami támogatással kétszer két hetes külföldi nyelvi kurzusokon vehetnek majd részt.

Bartos szerint a 9. és 11. évfolyamos gimnazisták és szakgimnazisták az angol, a német, a francia és a kínai nyelvet gyakorolhatják majd külföldön a kéthetes nyári kurzusokon, a célországok pedig ennek megfelelően Nagy-Britannia, Írország, Málta, Németország, Ausztria és Franciaország lehetnek.

Az utazáshoz szükség van az iskola ajánlására, szülői beleegyezésre és minimális nyelvtudásra is. Jelentkezni pedig egyénileg és az iskolán keresztül lehet a Tempus Közalapítvány honlapján. 2020 nyarán indítják majd az első csoportokat, ezekre idén ősztől lehet jelentkezni.

A diákokat családoknál szállásolják el, és anyanyelvi tanárok oktatják majd őket.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere korábban azt mondta, évente 140 ezer diákot érint majd a program, és 90 milliárd forintba kerülhet a 9. és a 11. évfolyamra járó tanulók kétszer kéthetes külföldi nyelvi kurzusa. (hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.