Kínába, az Egyesült Királyságba, Írországba, Máltára, Franciaországba, Németországba és Ausztriába mehetnek majd nyelvet tanulni a magyar diákok

Bartos Mónika, a magyar diákok külföldi nyelvi kurzusainak szervezéséért felelős miniszteri biztos interjút adott az Info Rádiónak, és elárult néhány részletet a kormány ígéretéről, ami szerint a 9. és 11. évfolyamos magyar diákok állami támogatással kétszer két hetes külföldi nyelvi kurzusokon vehetnek majd részt.

Bartos szerint a 9. és 11. évfolyamos gimnazisták és szakgimnazisták az angol, a német, a francia és a kínai nyelvet gyakorolhatják majd külföldön a kéthetes nyári kurzusokon, a célországok pedig ennek megfelelően Nagy-Britannia, Írország, Málta, Németország, Ausztria és Franciaország lehetnek.

Az utazáshoz szükség van az iskola ajánlására, szülői beleegyezésre és minimális nyelvtudásra is. Jelentkezni pedig egyénileg és az iskolán keresztül lehet a Tempus Közalapítvány honlapján. 2020 nyarán indítják majd az első csoportokat, ezekre idén ősztől lehet jelentkezni.

A diákokat családoknál szállásolják el, és anyanyelvi tanárok oktatják majd őket.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere korábban azt mondta, évente 140 ezer diákot érint majd a program, és 90 milliárd forintba kerülhet a 9. és a 11. évfolyamra járó tanulók kétszer kéthetes külföldi nyelvi kurzusa. (hvg.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.