Apró repülőhordozójuk helyett a világ hatodik legnagyobb szigetére szállt le a francia légierő hét vadászgépe

Egy francia Rafale vadászgép készül az indításra géppárja felszállása után a Charles de Gaulle repülőhordozó fedélzetén a "Varuna" nevű közös francia-indiai tengerészeti gyakorlaton 2019. május 9-én.Fotó: PUNIT PARANJPE/AFP

A Charles de Gaulle repülőhordozó jó nagy hajó, teljesen megpakolva 42,500 tonnát nyom, a teljes hossza pedig 261,5 méter. Szumátra viszont nagyjából 1790 kilométer hosszú, így végül a francia légierő a térségben gyakorlatozó vadászgépei a rossz időjárási körülmények közepette a Charles de Gaulle fedélzete helyett inkább a világ 6. legnagyobb (Magyarországnál 4,5-szer nagyobb) szigetén landoltak.

A Dassault Rafale vadászgépek végül az acehi Sultan Iskandar Muda légierő-támaszponton szálltak le. A hét vadászgépből öt időközben már visszatért a Charles de Gaulle fedélzetére. Az, hogy a maradék két gép miért maradt hátra, a BBC beszámolója szerint nem világos. A brit köztelevíziót az indonéz hadsereg illetékesei arról tájékoztatták, hogy biztonsági átvizsgálást végeztek a gépeken, folyamatosan koordinálva "a releváns partnerekkel".

A történtek idején a Charles de Gaulle az Indiai-óceánon Aceh partjaitól 180 kilométernyire hajózott. (Via BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.