Apró repülőhordozójuk helyett a világ hatodik legnagyobb szigetére szállt le a francia légierő hét vadászgépe

2019 május 20., hétfő 4:45
41
Egy francia Rafale vadászgép készül az indításra géppárja felszállása után a Charles de Gaulle repülőhordozó fedélzetén a "Varuna" nevű közös francia-indiai tengerészeti gyakorlaton 2019. május 9-én. Fotó: PUNIT PARANJPE/AFP

A Charles de Gaulle repülőhordozó jó nagy hajó, teljesen megpakolva 42,500 tonnát nyom, a teljes hossza pedig 261,5 méter. Szumátra viszont nagyjából 1790 kilométer hosszú, így végül a francia légierő a térségben gyakorlatozó vadászgépei a rossz időjárási körülmények közepette a Charles de Gaulle fedélzete helyett inkább a világ 6. legnagyobb (Magyarországnál 4,5-szer nagyobb) szigetén landoltak.

A Dassault Rafale vadászgépek végül az acehi Sultan Iskandar Muda légierő-támaszponton szálltak le. A hét vadászgépből öt időközben már visszatért a Charles de Gaulle fedélzetére. Az, hogy a maradék két gép miért maradt hátra, a BBC beszámolója szerint nem világos. A brit köztelevíziót az indonéz hadsereg illetékesei arról tájékoztatták, hogy biztonsági átvizsgálást végeztek a gépeken, folyamatosan koordinálva "a releváns partnerekkel".

A történtek idején a Charles de Gaulle az Indiai-óceánon Aceh partjaitól 180 kilométernyire hajózott. (Via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt