Ecuador átadja Julian Assange javait az amerikaiaknak

Ecuador megkezdte az évekig londoni nagykövetségükön élő Julian Assange, az utóbbi időben az orosz titkosszolgálatok publikációs oldalává alakult Wikileaks alapítójától lefoglalt ingóságok átadását az amerikai hatóságoknak. Assange-t az Egyesült Államok hackerkedéssel gyanúsítja, a hatóságaik szerint annak idején Assange technikai segítséget nyújtott Chelsea Manningnek, hogy az titkos amerikai iratokat tudjon átadni neki.

José Valencia, Ecuador külügyminisztere május elején engedélyezte Assange ingóságainak lefoglalását. Ezek között kéziratok, jogi dokumentumok, orvosi papírok és technikai eszközök is vannak. Assange ügyvédje, Aitor Martinez "példátlannak" nevezte az ecuadoriak döntését Assange javainak átadásáról. "Ecuador súlyosan megsérti a menedéknyújtás legalapvetőbb normáit azzal, hogy válogatás nélkül átadja a menedékkérő vagyontárgyait annak az országnak, amely elől az menedéket kért" - mondta. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.