Ecuador átadja Julian Assange javait az amerikaiaknak

külföld
2019 május 20., 10:43
comments 24

Ecuador megkezdte az évekig londoni nagykövetségükön élő Julian Assange, az utóbbi időben az orosz titkosszolgálatok publikációs oldalává alakult Wikileaks alapítójától lefoglalt ingóságok átadását az amerikai hatóságoknak. Assange-t az Egyesült Államok hackerkedéssel gyanúsítja, a hatóságaik szerint annak idején Assange technikai segítséget nyújtott Chelsea Manningnek, hogy az titkos amerikai iratokat tudjon átadni neki.

José Valencia, Ecuador külügyminisztere május elején engedélyezte Assange ingóságainak lefoglalását. Ezek között kéziratok, jogi dokumentumok, orvosi papírok és technikai eszközök is vannak. Assange ügyvédje, Aitor Martinez "példátlannak" nevezte az ecuadoriak döntését Assange javainak átadásáról. "Ecuador súlyosan megsérti a menedéknyújtás legalapvetőbb normáit azzal, hogy válogatás nélkül átadja a menedékkérő vagyontárgyait annak az országnak, amely elől az menedéket kért" - mondta. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.