Kína által követelt tengeri területeken haladt át egy amerikai hadihajó

Az amerikai haditengerészet 7. flottájának egy hadihajója áthaladt a Dél-kínai-tenger egy, Kína által saját felségterületének tartott részén. Kína az elmúlt években a Dél-kínai-tenger zátonyainak bekebelezésével igyekszik kiterjeszteni kizárólagos gazdasági övezetét a tengeren.

Az Egyesült Államok vitatja a kínai területi igényeket, flottájával rendszeresen végez gyakorlatokat "a szabad hajózás" biztosítására. Ezek lényegében erődemonstrációk, amikkel jelzik, hogy Kína követelésével szemben ők nemzetközi vizeknek tekintik az érintett területeket.

Clay Doss, a 7. flotta szóvivője is azt nyilatkozta, hogy a művelettel jelezni kívánták, hogy vitatják Kína "eltúlzott" területi követeléseit, egyben garantálni a hozzáférést az értelmezésük szerint nemzetközi vízi utakhoz. (Via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.