Mészárlás egy brazil bárban

külföld
2019 május 20., 02:12
comments 19
Helyszínelők a belemi bárnál, ahol csuklyás támadók 11 emberrel végeztek.
photo_camera Helyszínelők a belemi bárnál, ahol csuklyás támadók 11 emberrel végeztek. Fotó: CLAUDIO PINHEIRO/AFP

Arcukat csuklyával eltakaró fegyveresek rohantak le helyi idő szerint vasárnap este egy bárt az észak-brazíliai Belem egyik peremkerületében. A hét támadó gépkocsikon és egy motorkerékpáron érkezett a szórakozóhelyre, majd nyitott tüzet az áldozatokra. Hat nő és öt férfi halt meg, egy sebesült túlélte a mészárlást.

Az áldozatok személyazonosságát nem közölték. Szemtanúk szerint a gyilkosok főként az áldozatok fejét vették célba.

A rendőrségnek egyelőre nincs hivatalos magyarázata a történtekre, nem hivatalosan kábítószerrel kapcsolatos leszámolásra gyanakszanak. Eszerint két banda harcolt a piacok felosztásáért. De felmerült az is, hogy a támadók két rendőr halálát bosszulták meg, akiket a múlt héten öltek meg a térségben. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.