Mészárlás egy brazil bárban

Helyszínelők a belemi bárnál, ahol csuklyás támadók 11 emberrel végeztek.Fotó: CLAUDIO PINHEIRO/AFP

Arcukat csuklyával eltakaró fegyveresek rohantak le helyi idő szerint vasárnap este egy bárt az észak-brazíliai Belem egyik peremkerületében. A hét támadó gépkocsikon és egy motorkerékpáron érkezett a szórakozóhelyre, majd nyitott tüzet az áldozatokra. Hat nő és öt férfi halt meg, egy sebesült túlélte a mészárlást.

Az áldozatok személyazonosságát nem közölték. Szemtanúk szerint a gyilkosok főként az áldozatok fejét vették célba.

A rendőrségnek egyelőre nincs hivatalos magyarázata a történtekre, nem hivatalosan kábítószerrel kapcsolatos leszámolásra gyanakszanak. Eszerint két banda harcolt a piacok felosztásáért. De felmerült az is, hogy a támadók két rendőr halálát bosszulták meg, akiket a múlt héten öltek meg a térségben. (Via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.