Mészárlás egy brazil bárban

Helyszínelők a belemi bárnál, ahol csuklyás támadók 11 emberrel végeztek.Fotó: CLAUDIO PINHEIRO/AFP

Arcukat csuklyával eltakaró fegyveresek rohantak le helyi idő szerint vasárnap este egy bárt az észak-brazíliai Belem egyik peremkerületében. A hét támadó gépkocsikon és egy motorkerékpáron érkezett a szórakozóhelyre, majd nyitott tüzet az áldozatokra. Hat nő és öt férfi halt meg, egy sebesült túlélte a mészárlást.

Az áldozatok személyazonosságát nem közölték. Szemtanúk szerint a gyilkosok főként az áldozatok fejét vették célba.

A rendőrségnek egyelőre nincs hivatalos magyarázata a történtekre, nem hivatalosan kábítószerrel kapcsolatos leszámolásra gyanakszanak. Eszerint két banda harcolt a piacok felosztásáért. De felmerült az is, hogy a támadók két rendőr halálát bosszulták meg, akiket a múlt héten öltek meg a térségben. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.