9,5 év fegyházra ítélték az orosz bérgyilkost, aki 1997-ben egy üzletember helyett véletlenül egy autószerelőt ölt meg

bűnügy
2019 május 21., 17:25
comments 50

Kilenc és fél évi fegyházbüntetésre ítélt egy moszkvai bíróság egy bérgyilkost, aki 22 évvel ezelőtt a megrendelői által kijelölt üzletember helyett egy autószerelőt ölt meg.

A most 44 éves Robert Berezin 1997 szeptemberében a társaival tévedésből Vagyim Seffel autószerelőt gyilkolta meg Alekszendr Gnatyuk vállalkozó helyett. Az áldozatot 10 ezer rubel fejében egy lépcsőházban egy csehszlovák gyártmányú Skorpion géppisztollyal és egy szovjet TT pisztollyal lőtték le.

Berezin ellen a bűncselekmény után azonnal szövetségi körözést adtak ki, de a hatóságok csak 2018 augusztusában tudták elfogni.

Az 1990-es években Oroszországban gyakoriak voltak az üzleti vagy politikai vonatkozású bérgyilkosságok. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.