9,5 év fegyházra ítélték az orosz bérgyilkost, aki 1997-ben egy üzletember helyett véletlenül egy autószerelőt ölt meg

Kilenc és fél évi fegyházbüntetésre ítélt egy moszkvai bíróság egy bérgyilkost, aki 22 évvel ezelőtt a megrendelői által kijelölt üzletember helyett egy autószerelőt ölt meg.

A most 44 éves Robert Berezin 1997 szeptemberében a társaival tévedésből Vagyim Seffel autószerelőt gyilkolta meg Alekszendr Gnatyuk vállalkozó helyett. Az áldozatot 10 ezer rubel fejében egy lépcsőházban egy csehszlovák gyártmányú Skorpion géppisztollyal és egy szovjet TT pisztollyal lőtték le.

Berezin ellen a bűncselekmény után azonnal szövetségi körözést adtak ki, de a hatóságok csak 2018 augusztusában tudták elfogni.

Az 1990-es években Oroszországban gyakoriak voltak az üzleti vagy politikai vonatkozású bérgyilkosságok. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.