Fú de jó vagy!/Fú de rossz vagy! - TOP/FLOP 2018/19

futball
2019 május 21., 10:55
comments 6

A szezon végeztével összeszedtük az öt legmeglepőbb, legelképesztőbb és legjobb teljesítményt, plusz azoknak ellenkezőit is. Nézzük ezeket!

FLOP

5. A Sarri ball alkonyaEgészen a 12. fordulóig úgy tűnt, hogy a Maurizio Sarri által kiötlött tili-tolinak van helye a besztlígben, hiszen november közepén még a második helyen, két pontra álltak a Citytől, ráadásul a londoni kékek lőtték a legtöbb gólt Pepék mögött a bajnokságban. Aztán minden menedzser beült egy picit a videószobába, és rájött, hogy nem lesz nehéz megfojtani a pöfékelő exbankár taktikáját. Granovszkajának szerencsére nem kellett sokat gondolkodnia az olasz menedzser esetleges pótlásán, miután február végén kinevezte magát egy 24 éves baszk fiú az új trénernek. Imádtuk.

Végül a Chelsea behúzta a harmadik helyet óriási hajrájának hála – utolsó öt meccsükből egyet megnyertek – és a mágikus irányító, Jorginho is majdnem kiosztott egy gólpasszt a szezon során. Kaotikus idény, de vajon mindez érdekelni fog-e bárkit is, ha a hónap végén hazaviszik az EL-trófeát? És vajon Sarri még jövőre is a Stamford Bridge-en fogja rágcsálni a cigiszűrőket?

photo_camera Valahogy így.

4. Máris mész? - Fulham, HuddersfieldA Fulham szereplése idén meglehetősen hasonlított egy urológiai vizsgálatra: kifizetsz egy halom pénzt (101 millió fontot) azért, hogy akár többen is a seggedben turkálhassanak (a Brighton kivételével mindenki), majd a doki megállapítja, hogy az Öcsi (Sessegnon) gyengén funkcionál, úgyhogy megszégyenülve, hüppögve hazakullogsz. Együttérzünk veled, Fulham. Ehhez a melóhoz még egy olasz csodatevő is kevésnek bizonyult, irány a purgatórium!

photo_camera Vizsgálat előtt.

A másik sima kieső, a Huddersfield legnagyobb eredményei a 2018/19-es évadban:

  • Szerepeltek a Premier League-ben!
  • November végén még tizenötödikek voltak.
  • Már a 28. fordulóban bebiztosították, hogy nem állítják be a Derby rekordját a legkevesebb szerzett pontok terén – összesen 16-ot gyűjtöttek.
  • Már a 37. fordulóban bebiztosították, hogy nem állítják be a Derby rekordját a legkevesebb lőtt gólok terén – összesen 22-t gurítottak.

3. Az öt az új négy - ArsenalTovábbra is él a kérdés: mi a célja az Arsenalnak? Ha szeretnék bebetonozni magukat a fix Európa Liga helyekre, akkor Unai Emerynél nem létezik csodásabb választás. Ha megfelelő az ötödik pozíció, akkor mi szívesen röhögünk még a Shkodran "Back On Flop" Mustafi válogatásokon. Ha nem akarnak fejlődni, akkor baromi jó ötlet ingyen átpasszolni Ramseyt a Juvénak, Özilt fél szezonon keresztül jegelni, Iwobitól várni a kézrátételes csodát és Denis Suárezt kölcsönvenni, hogy… azért, mert… tököm tudja, mert biztos sokat látta edzésen Messit.

Emery beállította a Papus negatív rekordját 51 bekapott góllal, ennél többet az Ágyúsok sosem kaptak a PL-érában. Mi lenne itt a csatárduó nélkül?

2. Hullámvasút - Manchester UnitedVegyük át gyorsan!
"Pogba csak a válogatottban jó. És totyog a tizenegyeseknél. Fred, 53 millió. Rózsaszín mez. Jones és Smalling sűrűn kezd. Martialnak gyereke született. Hol a tavalyi De Gea? United Spurs 0-3. Erről nem Mourinho tehet. Woodward a köcsög. Lukaku labdaügyetlen. Bezzeg SAF-nak ment még egy Rafael-Gibson-O’Shea-Fabio középpályával is! Jó, most már Józsi eltakarodhatna. Na, majd Solskjaer! Még, hogy gyenge a keret. A tavalyi második helyezés hatalmas eredmény, mi? OGS!!! Ole’s at the wheel! Rashford világklasszis. Szerencsés sorsolás? BUMM a Spurs arcába! És akkor mi van, ha még mindig csak hatodikok vagyunk? Lingard szuper jópofán táncol. Létezhet, hogy Solskjaer jobb, mint Fergie? Szerződést Olénak! Miért csak 2022-ig? MI VAN PÉ-ES-ZSÉ??? Jó, az Arsenal ellen belefér egy vereség. Hopp még egy. Young beadásai. Messi mégis csak a világ legjobbja. Young középhátvéd. Jaj, Everton. Jaj, akárki. Végül hatodikok maradtunk. Hajrá City!!! Lehet, hogy elkapkodtuk Babaarccal?"

photo_camera "Nézd, Jesse, így fogom rázni a Bernabeuban is" Fotó: OLI SCARFF/AFP

1. "Tessék, a tiéd, vedd el, VEDD MÁR EL!"Mint mikor a buszra felszáll egy idős néni három szatyorral a kezében, átadnád a helyed, de nem akar leülni, mert ő csak egyet megy, egy picit össze is vesztek, majd a végén senki sem ül le az üres ülésre.

Kétségkívül, minden idők legpocsékabb küzdelmét láttuk a Bajnokok Ligája helyezésekért, miután a Chelsea-Arsenal-United-Spurs kvartettből csak az Ágyúsoknak sikerült legalább két győzelmet szerezniük az utolsó öt fordulóban. Valószínűleg a Vidi–Chelsea meccs, és a Groupamában uralkodó libabőrös hangulat vonzotta a négy katasztrofálisan hajrázó csapatot az Európa Ligát érő helyezések felé. Este, lefekvés előtt mindenki gondoljon szegény Chelsea-re és Spursre, miután nekik jövőre az ijesztő, förtelmes, unalmas BL-ben kell indulniuk.

TOP

5. Akik már a maraton elején sprinteltek - Watford, BournemouthElőzetesen azt vártuk, hogy mind a Watford, mind a Bournemouth hatalmas harcot vív majd tavasszal a kiesés ellen, de alaposan megvicceltek minket. Eddie Howe és Javi Gracia legényei is olyannyira nekiestek a szezonnak, hogy 10 játéknap után a hatodik, illetve a hetedik pozíciót foglalták el. Persze, szép lassan mindkét fél elvesztette a lendületét, mégis megsüvegelendő a két kiscsapat teljesítménye.

Meghajlás azon FPL-guruk előtt, akik ügyesen bevásároltak a Darazsak és a Cseresznyések játékosaiból:

  • José Holebasz – 2 gól, 4 assziszt 10 meccs után
  • Gerard Deulofeu – 10 gól, 5 assziszt
  • Callum Wilson – 14 gól, 9 assziszt
  • Ryan Fraser – 7 gól, 14 assziszt

4. Öribarik - Lacazette és AubameyangAz ok, amiért az Arsenal ott lehet az EL-döntőben, és amiért egyáltalán az ötödik helyre odacsúsztak: az Aubameyang-Lacazette páros. Minden sorozatot tekintve együtt 50 gólt pakoltak be és 21 gólpasszt osztottak ki. Lacazette 13 besztlíg góljából 9 győzelmet ért, Aubameyang pedig 7 találatot szerzett utolsó négy mérkőzésén és társgólkirály lett.

A nyár két nagy kihívása az Arsenal számára: a fenti kettőst megtartani – a vezetőség heti 250.000 fontos ajánlattal kínálta meg mindkettőt -, és szerezni mögéjük védőket.

A dinamikus duó, akitől a Chelsea-nél is elkezdhetnek félni...
photo_camera BFF Fotó: JOSE JORDAN/AFP

3. Portugál sikerek a PL-ben - WolverhamptonNem a Fulham volt az egyetlen feljutó gárda, amelyik nagybevásárlást rendezett az idény előtt. A londoniakkal ellentétben a Wolverhamptonnál legalább megmutatkozott némi koncepció a 100 millió font feletti költés során: telepítsünk Anglia szívébe egy kisebb portugál falut! Meglehet, hogy a szimpátia hiányzik a Wolves transzferpolitikája – vagy Jorge Mendes – felé, de az építkezés sikeres lett, Nuno Espirito Santo csapatának játéka pedig meglepően remek, hatékony és eredményes.

A Farkasok számára - a ManCity FA kupa sikerének köszönhetően - a következő állomás Európa. Ott is szívesen elnézegetnénk néhányat ebből a fajtából:

link Forrás

2. Virgil és a haverok - PoolMásodikok a félelmetesen mély keretű City mögött, náluk játszik az év legjobbja, két gólkirály erősíti a támadósort, ők kapták a legkevesebb gólt, összesen egyetlen bajnokin szenvedtek vereséget, a harmadik legtöbb pontot gyűjtötték a liga történetében és két hete egy katalán csapat laza kiejtésével bejutottak a BL-döntőbe. A valaha volt legszimpatikusabb lúzer díja ezennel átkerült a 13/14-es Liverpooltól a 18/19-es Liverpoolhoz. Na de majd jövőre...!

photo_camera Fotó: PAUL ELLIS/AFP

1. „Bírom én ezt egész nap!” - City–PoolNincs az az Amerika kapitány vs. Amerika kapitány bunyó, ami ezt a ’Pool–City bajnoki hajrát felülmúlhatta volna. Az olajosabb manchesteri klub a 2019-es naptári évben 31 mérkőzésből 29-et megnyert, míg a Liverpool a bajnokság során csak a későbbi elsőtől szenvedett vereséget. Ha Van Dijk nem játszik idén ekkorát, akkor valószínűleg Bernardo Silvát választották volna az év játékosának. Ha az a labda két centivel beljebb pattant volna, vagy ha Kompany megijed a társaitól, és nem lövi el huszonötről, vagy ha Origi márciusban is bepiszkált volna egy ugyanolyan gólt az Evertonnak, mint decemberben tette…

Kemény, férfias küzdelem, titánok a szupercsillagharcosok ellen, vagy csak szimplán: BESZTLÍG!

+1 Felépült a Spurs új stadionja!És van egy ilyen sörcsapjuk. Beszarsz:

link Forrás

----------------------------------------------------------------------------------
Ha úgy érzed, hogy valami sokkal, de sokkal fontosabb is történt a 2018/19-es Premier League szezonban, amit kifelejtettünk volna, mindenképp írd meg nekünk kommentben!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.