Meghúzza a Fidesz a kampányhajrát, az utolsó héten százezer embert akarnak közvetlenül felkeresni

POLITIKA
2019 május 21., 10:41
comments 315

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója kedden jelentette be, hogy új szakaszba lépett a Fidesz európai parlamenti (EP-) kampánya ezen a héten, a kormánypárt minden erejével támogatói közvetlen elérésére helyezi a hangsúlyt.

Ezért több tízezer aktivistával sok százezer embert fognak felkeresni személyesen, illetve felhívni telefonon a következő napokban. Arról is beszélt, hogy egy intenzív és sikeres időszakon vannak túl a kampányban, az elmúlt hetekben 200-nál is több fórumot tartottak országszerte, ahol állítása szerint több mint 40 ezer emberrel találkoztak személyesen. Úgy számolnak, hogy eddig több mint másfél millióan írták alá Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos programját, vagyis adták meg önkéntesen az adataikat a pártnak.

Ahogy arról korábban írtunk, a biztosnak látszó győzelem ellenére a Fidesz azért kampányol ilyen erősen, mert ha most vasárnap az eddigieknél magasabb lesz a választói részvétel, azzal úgy felnyomja a bejutási küszöböt, hogy több olyan ellenzéki párt is mandátum nélkül maradhat, ami 5 százalék körül szerepel a közvélemény-kutatásokban.

Amíg 2014-ben nem egészen 29 százalékos volt a részvétel, addig a jelenlegi felmérések 45-50 százalékos érdeklődést mutatnak. Öt éve 116 ezer szavazatra volt szükség egy EP-mandátum megszerzéséhez Magyarországon, de most vasárnap 50 százalékos lesz a részvétel, akkor idén már 200 ezer kellene.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.