Meghúzza a Fidesz a kampányhajrát, az utolsó héten százezer embert akarnak közvetlenül felkeresni

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hidvéghi Balázs, a  Fidesz kommunikációs igazgatója kedden jelentette be, hogy új szakaszba lépett a Fidesz európai parlamenti (EP-) kampánya ezen a héten, a kormánypárt minden erejével támogatói közvetlen elérésére helyezi a hangsúlyt.

Ezért több tízezer aktivistával sok százezer embert fognak felkeresni személyesen, illetve felhívni telefonon a következő napokban. Arról is beszélt, hogy egy intenzív és sikeres időszakon vannak túl a kampányban, az elmúlt hetekben 200-nál is több fórumot tartottak országszerte, ahol állítása szerint több mint 40 ezer emberrel találkoztak személyesen. Úgy számolnak, hogy eddig több mint másfél millióan írták alá Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos programját, vagyis adták meg önkéntesen az adataikat a pártnak.

Ahogy arról korábban írtunk, a biztosnak látszó győzelem ellenére a Fidesz azért kampányol ilyen erősen, mert ha most vasárnap az eddigieknél magasabb lesz a választói részvétel, azzal úgy felnyomja a bejutási küszöböt, hogy több olyan ellenzéki párt is mandátum nélkül maradhat, ami 5 százalék körül szerepel a közvélemény-kutatásokban. 

Amíg 2014-ben nem egészen 29 százalékos volt a részvétel, addig a jelenlegi  felmérések  45-50 százalékos érdeklődést mutatnak. Öt éve 116 ezer szavazatra volt szükség egy EP-mandátum megszerzéséhez Magyarországon, de most vasárnap 50 százalékos lesz a részvétel, akkor idén már 200 ezer kellene.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.