Sikeresen perelte be a pécsi önkormányzatot a városból kiátkozott alapítvány

2019 május 22., szerda 15:10
13

Sikerrel perelte a be az Emberség Erejével Alapítvány a pécsi önkormányzatot, írják közleményükben. A Pécsi Ítélőtábla Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatát másodfokon is elmarasztalta, és 250.000 Ft sérelemdíj megfizetésére, illetve hivatalos közlemény kiadására kötelezte. 

A tanodát működtető pécsi Emberség Erejével Alapítvány kapott pénzt az OSI-tól, és nekik kell még azt tovább osztani dél-magyarországi civil szervezetek között még tavaly év elején. Ellenük ezután a pécsi közgyűlés egy olyan nyilatkozatot fogadott el, amiben azzal vádolták őket, hogy 

migránsokat akarnak a városba telepíteni, és a politikusok felszólították a helyi ingatlantulajdonosokat, hogy ne adjanak nekik bérbe vagy használatba semmilyen helyiséget. 

Ezek után az alapítványnak megígért helyiségbérleti lehetőségét visszamondta a tulajdonos, és egymás után kapták a gyalázkodó leveleket.

Mindezek miatt az alapítvány a TASZ segítségével személyiségi jogi pert indított  Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, Páva Zsolt polgármester és Hoppál Péter országgyűlési képviselő ellen, mert szerintük

„megsértették az alapítvány jóhírnevét, vele szemben hátrányos megkülönböztetésre buzdítottak, körülötte ellenséges környezetet alakítottak ki”.

A mostani ítéletet ismertető közleményükben hangsúlyozzák: "morálisan elfogadhatatlannak és abszurdnak tartjuk, hogy Páva Zsolt és Hoppál Péter alperesek felelősségét nem állapította meg a bírói tanács, s a nyilatkozat visszavonására sem kötelezte az önkormányzatot."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt