Sikeresen perelte be a pécsi önkormányzatot a városból kiátkozott alapítvány

POLITIKA
2019 május 22., 15:10

Sikerrel perelte a be az Emberség Erejével Alapítvány a pécsi önkormányzatot, írják közleményükben. A Pécsi Ítélőtábla Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatát másodfokon is elmarasztalta, és 250.000 Ft sérelemdíj megfizetésére, illetve hivatalos közlemény kiadására kötelezte. 

A tanodát működtető pécsi Emberség Erejével Alapítvány kapott pénzt az OSI-tól, és nekik kell még azt tovább osztani dél-magyarországi civil szervezetek között még tavaly év elején. Ellenük ezután a pécsi közgyűlés egy olyan nyilatkozatot fogadott el, amiben azzal vádolták őket, hogy 

migránsokat akarnak a városba telepíteni, és a politikusok felszólították a helyi ingatlantulajdonosokat, hogy ne adjanak nekik bérbe vagy használatba semmilyen helyiséget. 

Ezek után az alapítványnak megígért helyiségbérleti lehetőségét visszamondta a tulajdonos, és egymás után kapták a gyalázkodó leveleket.

Mindezek miatt az alapítvány a TASZ segítségével személyiségi jogi pert indított  Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, Páva Zsolt polgármester és Hoppál Péter országgyűlési képviselő ellen, mert szerintük

„megsértették az alapítvány jóhírnevét, vele szemben hátrányos megkülönböztetésre buzdítottak, körülötte ellenséges környezetet alakítottak ki”.

A mostani ítéletet ismertető közleményükben hangsúlyozzák: "morálisan elfogadhatatlannak és abszurdnak tartjuk, hogy Páva Zsolt és Hoppál Péter alperesek felelősségét nem állapította meg a bírói tanács, s a nyilatkozat visszavonására sem kötelezte az önkormányzatot."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.