15 ezer lájkot akar a körözési fotójára egy amerikai férfi, hogy feladja magát

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A 29 éves Jose Simms valószínűleg valahol New York államban bujkál, Connecticut államban viszont nagy erőkkel keresi a rendőrség. Eddig 7 letartóztatási parancsot adtak ki ellene olyan bűncselekményekért, mint gyerek veszélyeztetése és mások magánéletének megsértése.  A connecticuti Torrington rendőrsége egy ideig semmit nem halott a szökevényről, de szerdán kiposztolták a Facebookra, hogy Simms kapcsolatba lépett velük a közösségi médián keresztül, és abban állapodott me a rendőrséggel, hogy

feladja magát, ha a körözési fotója kap 15 ezer lájkot.

A rendőrség szerint Simms eredetileg 20 ezer lájkot akart, de sikerült lealkudniuk a háromnegyedére. Szerintük nehéz lesz, de valahogy megpróbálják megoldani a dolgot. Ugyanakkor kérik, hogy aki bármit tud a szökevény hollétéről, az szóljon nekik, és akkor talán megspórolhatják ezt a lájkgyűjtést.

Kriminológusok és rendőrségi szakértők szerint etikátlan, amit Simms és a rendőrség csinál, a rendőrség ugyanis eleve nem is köthetett volna a szökevénnyel ilyen megállapodást, főleg úgy, hogy tudják, ez a Facebook és a média segítségével az egész eljárást befolyásolhatja, hiszen a teljes körözést és az induló büntetőügyet nevetségessé teszi. (Guardian)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.