50 gyereket mentett meg az Interpol, mikor lecsapott egy nemzetközi pedofilszervezetre

bűnügy
2019 május 23., 05:29
comments 72

9 embert letartóztatott az Interpol egy Thaiföldre, Ausztráliára és az Egyesült Államokra kiterjedő akcióban, amiben egy pedofilcsoportra csaptak le. Közleményük szerint az akcióval 50 gyereket mentettek meg.

Az ügyben további letartóztatások várhatóak, mert még közel 60 államban folyik a nyomozás. A 2 éve indult eljárásban egy 63 ezer felhasználóval rendelkező weboldat céloztak. A rendőrök további 100 gyerek azonosításán dolgoznak, ők is a weboldalon megosztott képeken szerepeltek.

Montri Salangamot, az oldal fő üzemeltetőjét már 2018-ban letartóztatták, és 146 év börtönre ítélte egy thaiföldi bíróság. Salangam áldozatai közt volt a férfi egyik unokaöccse is. Ruecha Tokputzát, egy másik üzemeltetőt Ausztráliában vették őrizetbe. Ő beismerte, hogy 2011 és 2018 között 50 alkalommal zaklatott 11 kiskorút, köztük egy 15 hónapos babát. (Yahoo/AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.