50 gyereket mentett meg az Interpol, mikor lecsapott egy nemzetközi pedofilszervezetre

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

9 embert letartóztatott az Interpol egy Thaiföldre, Ausztráliára és az Egyesült Államokra kiterjedő akcióban, amiben egy pedofilcsoportra csaptak le. Közleményük szerint az akcióval 50 gyereket mentettek meg.

Az ügyben további letartóztatások várhatóak, mert még közel 60 államban folyik a nyomozás. A 2 éve indult eljárásban egy 63 ezer felhasználóval rendelkező weboldat céloztak. A rendőrök további 100 gyerek azonosításán dolgoznak, ők is a weboldalon megosztott képeken szerepeltek.

Montri Salangamot, az oldal fő üzemeltetőjét már 2018-ban letartóztatták, és 146 év börtönre ítélte egy thaiföldi bíróság. Salangam áldozatai közt volt a férfi egyik unokaöccse is. Ruecha Tokputzát, egy másik üzemeltetőt Ausztráliában vették őrizetbe. Ő beismerte, hogy 2011 és 2018 között 50 alkalommal zaklatott 11 kiskorút, köztük egy 15 hónapos babát. (Yahoo/AFP)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.