Botswanában újra lehet elefántokra vadászni

Botwsana kormánya újra engedélyezte az elefántok vadászatát az országban, azt mondják, azért, mert a teljes vadászati tilalom 2014-es bevezetése óta úgy megnőtt a számuk, hogy zavarják a helyi földműveseket.

A botswanai elefántpopuláció a legnagyobb Afrikában, becslések szerint kb. 135 ezer állat járkál szabadon az államban, és az utóbbi években egyre többször kerülnek konfliktusba a gazdákkal, akik megpróbálják elűzni őket a földjeiktől, ahol az elefántok letapossák és elfogyasztják a termést. Ezekben az összetűzésekben néha emberek és elefántok is meghalnak.

Vannak olyan szakértők is, akik szerint mostanra 160 ezernél is több elefánt él az országban, ha ez igaz, az azt jelenti, hogy az utóbbi 30 évben megháromszorozódott a számuk.

Az elefántvadászat engedélyezése növelheti a jelenlegi elnök népszerűségét az októberi választásokon.

Botswana szomszédjai, Namíbia, Zambia és Zimbabwe szintén azt próbálja elérni, hogy a nemzetközi közösség enyhítsen az elefántcsont-kereskedelem teljes tilalmán, ugyanis náluk is egyre több az elefánt. Közben ezekben az országokban egyre nagyobb földeket vonnának művelés alá, és a települések is terjeszkednek, ugyanis egyre több az ember. (Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.