Lezárták a nyomozást Semjén vadászatával kapcsolatban Svédországban

POLITIKA
2019 május 23., 04:12

A 24.hu értesülései szerint a svédországi ügyészség lezárta a nyomozást Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes szarvasvadászatával kapcsolatban. A lapnak ezt írta a nyomozóhatóság:

„A svéd rendőrség számos intézkedést hajtott végre az ügyben, köztük több kihallgatást is. Ennek ellenére senkivel szemben nem merült fel bűncselekmény gyanúja. A nyomozás holtpontra jutott.”

Tavaly áprilisban egy számi gazda vádolta meg Semjént azzal, hogy vadászat közben kilőtt egy olyan, háziasított rénszarvast, ami a gazda tulajdona volt, ezért lopás miatt indult eljárás az ügyben. A svéd ügyészség szerint Magyarországról senkit nem hallgattak ki a nyomozás során.

Semjén vadászata a 2018-as parlamenti választás előtti kampányidőszak egyik legnagyobb botrányává vált, miután az akkor még Simicska Lajos tulajdonában álló Magyar Nemzet először beszámolt róla. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.