Tartálykocsiba rejtőzött menekültek haltak meg a vajdasági Futakon

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Tartálykocsiba rejtőzött menekülteket találtak két napja a vajdasági Futakon, közülük ketten a meleg és az oxigénhiány miatt meghaltak, további két embert pedig az újvidéki kórházban kezelnek.

A négy férfit az Újvidékhez közeli Futakon egy szlovén rendszámú tartálykocsiban találták meg. A rendőrség megállapította, hogy órák óta rejtőzködtek a több mint 60 fokos üres tartályban, és már eszméletlenek voltak, amikor rájuk leltek. A rendőrség szerint legalább ketten afgánok.

Annak ellenére, hogy a balkáni migránsútvonalat már négy éve lezárták, a menekültek továbbra is igyekeznek Szerbián át eljutni az EU-ba. Sokan embercsempészek segítségét is igénybe veszik, akik embertelen körülmények között, levegőtlen teherautókba zsúfolva próbálnak meg minél több embert átjuttatni a schengeni határokon. (MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.