Zsidai Roynak most esze ágában sincs New York-i éttermet nyitni

Mulatságos interjú jelent meg a Forbesban Zsidai Roy magyar vendéglátóipari nagyvállalkozóval.

A Zsidai család több kifejezetten sikeres éttermet üzemeltet Magyarországon, köztük Jamie Oliver-féle franchise helyeket is. Ez azért érdekes, mert Jamie angliai étterem birodalma éppen most dől össze, ennek okairól az Index írt érdekes cikket.

A magyar éttermek egyelőre úgy tűnik nincsenek veszélyben, ez a Zsidai interjú egyik fontos üzenete, ahol belemennek egy picit abba is, hogy a világhírű szakács angliai projektjei hol mentek félre.

„Az egész brit étterempiac – erről már én is több helyen nyilatkoztam korábban – nagyon nehéz pályára került (...) elszálltak a bérleti díjak, a bérek; (...)  A UK piac tényleg katasztrofális, és ezt látja minden partner, nagyon boldogok vagyunk, hogy nem kell Angliában éttermet üzemeltetnünk. Eszem ágában nem lenne most New Yorban vagy Londonban helyet nyitni.”

Mondja visszafogottan Zsidai. Nekem a New York-i vendéglátós piacról vannak viszonylag friss élményeim, és egyértelműen az volt a benyomásom, hogy ők meg szegények ugrásra készen várnak Zsidai Roy-ra, hogy fényt vigyen ott az éjszakába, de hát akkor ez most nem fog összejönni.

Nem lett volna kihívás?

- kérdez vissza a bölcs New York-i és londoni nemterjeszkedésről a Forbes.

Szeretjük a kihívásokat, de ha rendszerszintű gondok vannak egy piaccal, attól távol kell maradni.

- mondja a gasztrovállalkozó. Ezzel kapcsolatban a fuckyeahmagyargasztro mikroblog a következőket veti fel:

„jaja, rendszerszintű probléma = nem kapsz a várban 30 ezerért ingatlant bérbe”

 Zsidaiék a Várban bérelnek az önkormányzattól különböző ingatlanokat elég jó áron.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.