Jogvédők szerint legalább 23 ember meghalt egy venezuelai börtönlázadásban

Felfegyverzett rabok csaptak össze őrökkel pénteken egy túlzsúfolt venezuelai börtönben - állítja egy helyi jogvédő csoport. A Venezuelan Prison Observatory szerint az összecsapások azután kezdődtek a Portuguesa szövetségi államban lévő börtönben, hogy az őrök át akarták nézni a zárkákat, a rabok viszont attól tartottak, kirabolják őket, ezért nem engedték be az őröket.

A jogvédők szerint az érintett börtönt 250 rab befogadására tervezték, most azonban 540 embert tartanak itt fogva.

A szervezet szerint a pénteki összecsapásokban legalább 23 rab halt meg és több őr megsérült. Venezuelában egyébként becslések szerint 2017 óta különböző börtönlázadásokban legalább 130 rab halhatott meg. Az országban egyébként a 30 legtúlzsúfoltabb börtönt a rendszer kritikusai szerint drog- és fegyverkereskedő-bandák uralják. (New York Times)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.