41 MSZP-s hirdetőtáblával a kisbuszban kaptak el rongáló fideszes aktivistákat

POLITIKA
2019 május 25., 16:32
comments 472
A tettenérés pillanata
photo_camera A tettenérés pillanata Fotó: MSZP-Győr

Az Index szerint akár büntetőeljárás is indulhat öt győri fideszes aktivista ellen, akiket tetten értek a helyi MSZP-sek, amint az általuk frissen kitett hirdetőtábláikat tépkedik le, és szállítják el Fidesz-logós kisbuszukkal. A vád: lopás és rongálás.

A helyi MSZP-t vezető Pollreisz Balázs egy Facebook-videóban mondta el, hogy szombatra virradó éjjel sikerült nyakon csípniük a fideszeseket, akik hetek óta, gyakorlatilag a kampány teljes ideje alatt eltávolították, és lerabolták az MSZP-s plakátokat. 

link Forrás

Gyakorlatilag egy öt fős Fidesz-kommandó járta a környéket, és ahol épp kikerült egy MSZP-s tábla, már takarították is be. Ha felragasztott hirdetéssel találkoztak, azonnal tépték le őket. 

Végül egy állampolgári bejelentés nyomán sikerült ráakadni a tettes járműre. Balhé támadt, az MSZP-sek rendőrt hívtak, a rendőr kinyittatta a furgont, és 

előkerült a csomagtérből több tucat plakát, továbbá 41 nagy méretű műanyag MSZP-P-s hirdetőtábla is. 

photo_camera Fotó: MSZP-Győr

Pollreisz feljelentést tett a helyszínen, ahol egyébként fideszesek megvallották neki, hogy 

„felsőbb utasításra tépkedték az ellenzéki hirdetéseket”, 

ami alapján az MSZP a helyi elnök, Borkai Zsolt polgármester felelősségre vonását sürgeti. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.