Elfogadhatatlannak tartja Kövér László homofób kijelentéseit a berlini amerikai nagykövet

„A magyar országház elnöke a pedofíliához hasonlította a melegházasság kérdését. Ez elfogadhatatlan és visszalépést jelent az LGBTQ-jogok ügyében Európában” 

- írja Berlin amerikai nagykövetségének hivatalos Twitter-csatornáján Richard Grennel, aki az Index tudósítására hivatkozva osztotta meg véleményét.  

Kövér május 15-én, egy zuglói lakossági fórumon fejtette ki véleményét a melegházasság kérdéséről. Többek közt azt mondta, hogy az azonos neműek örökbefogadása mellett való érvelés nagyjából azon a szinten van, mintha valaki a pedofíliát pártolná:

„Erkölcsi értelemben, semmi különbség nincs egy pedofil magatartása között, meg a között, aki ezt követeli. Mindkettő esetben a gyermek egy tárgy, egy élvezeti cikk, a kiteljesedés, az önmegvalósítás eszköze. Különböző okokból nem akarok gyereket, de igényt tartok rá hogy más gyerekét jogom legyen felnevelni.”

Középen Richard Grenell, az Egyesült Államok berlini nagyköveteFotó: Jörg Carstensen/dpa Picture-Alliance/AFP

Richard Grenell korábban a Fox News alkalmazottja volt, és Donald Trump régi szövetségeseként ismert, aki főnökéhez hasonlóan szívesen mond erőseket a Twitteren. 

Grenell kiállása azért lehet figyelemreméltó, mert egyébként egy nagyon is konzervatív, elkötelezett jobboldali emberről van szó, akit az elmúlt egy évben többször bírálták kollégái, amiért nagykövet létére határozott elképzelése és véleménye van arról, mely kormányoknak és pártoknak kellene vezetniük Európát. 

Egy Breitbartnak adott interjúban például nyíltan beszélt arról, hogy segíteni akarja az európai „konzervatív hullámot” és annak vezetőit „Sok konzervatív kapcsolatom van Európa-szerte, akik mind azt mondják, hogy épp újraéled a mozgalom” - mondta tavaly nyáron, miközben azt fejtegette, hogy Trump győzelme új lökést adhat az európai jobboldalnak is a megerősödéshez.