Elképesztő bíráskodás mellett a Vidi nyerte a Magyar Kupát

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Fordulatos és indulatos meccsen, csupa pontrúgás után lőtt góllal, hátrányból nyerte meg 2-1-re a magyar kupát a Mol Vidi a Kispest Honvéd ellen. 

A Kispest a 13. percben tizenegyest kapott, mert Vinicius teljesen feleslegesen méterekre lökte el Holendert a tizenhatoson belül, a büntetőt az érintett lőtte be a kapufa segítségével:

Ezután pár perccel egészen elképesztő jelentsor következett. A vidis Stopira magas ívben, páros lábbal ugorva, gusztustalan brutalitással rúgta szét Gazdagot, amire példátlan módon csak sárgát adott neki Iványi játékvezető. Érdemes kivárni a videó végét, ott még jobban látszik, micsoda sokmeccses eltiltást érő mozdulat volt ez, amire akkor is járt volna az azonnali piros, ha a védő el sem találja az ellenfelét:

A Vidi feljavult a második félidőre és a meccs vége felé előbb egy szöglet:

majd  a legvégén egy szabadrúgás után aludtak el a Kispest védői

így tudott fordítani a Vidi. Volt közben, még 1-0-nál egy jó kis tömegjelenet is, amikor egy gyorsan elvégzett Vidi-szabadrúgás után hiába rúgtak szabályosnak tűnő gólt, Iványi visszafújta, mert vagy nem volt sípszó vagy nem a jó helyről végezték el. Csakhogy az ismétlésből jól látszik, hogy a bíró nem jelezte, hogy csak sípszó után lehet elrúgni, Huszti pedig kábé a valós helyről végezte el:

Eléggé úgy tűnik, hogy a bíró ezzel kompenzált az elmaradt piros miatt.

A Vidi NERroganciáját mutatja, hogy bár annak kellett volna örülniük, hogy a bíró az első félidő közepén 0-1-nél nem állította ki a hentes Stopirát, a meccs után, hiába nyertek, ezt írták ki a klubhonlapra:

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.