17 milliárd forintnyi marihuánát találtak egy hajón a Földközi-tengeren

külföld
2019 május 26., 04:12
comments 16

A francia vámhatóság 7,4 tonna kannabiszt foglalt le a Földközi-tengeren egy hajón - közölte Max Ballarin, a francia vámszolgálat Földközi-tengeren illetékes részlegének vezetője szombaton Toulonban.

Ballarin szerint a 230 csomagban lefoglalt drog becsült feketepiaci értéke 52 millió euró (mintegy 17 milliárd forint).

Az akció során három feltételezett kábítószercsempészt is őrizetbe vettek. 

A vámhatóság tisztségviselője szerint egy megfigyelő repülőgép csütörtökön egy gyanús hajót szúrt ki hozzávetőleg száz kilométerre az algériai partoktól. A vízi járművet ezt követően francia műveleti egységek feltartóztatták és átkutatták. A török állampolgárságú három gyanúsított bevallotta, hogy kábítószert szállítottak a fedélzeten. Őrizetbe vételükkor nem tanúsítottak ellenállást.

Xavier Tarabeux francia ügyész a drogfogás kapcsán felhívta a figyelmet a tiltott kannabisz-kereskedelem jelentőségére. Mint mondta, ez a kábítószer elárasztja a feketepiacot Európában. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.