Letartóztatták az újpesti autókereskedő 3 feltételezett gyilkosát

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Szombaton az eltűnt újpesti vállalkozó megölésével gyanúsított 3 személy letartóztatásáról döntött a Budai Központi Kerületi Bíróság. A minősített emberölés 10-től 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető.

A Fővárosi Törvényszék közölte, hogy a letartóztatás különös indoka a szökés-elrejtőzés veszélye – mivel jelenlegi egzisztenciális kötődéseik nem ellensúlyozzák kellően a bűncselekmény magas törvényi fenyegetettsége által jelentett veszélyt –, továbbá a bizonyítás lehetséges veszélyeztetése, mert ketten az elkövetés után is visszatértek a tett helyszínére, illetve az összebeszélésük sem zárható ki máshogyan.

Enyhébb kényszerintézkedés (bűnügyi felügyelet) alkalmazására a bíróság nem látott lehetőséget, ezek nem biztosítanák megfelelően a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célt.

A végzés két gyanúsított vonatkozásában véglegessé vált, mivel azt tudomásul vették, míg egy gyanúsított védőjével együtt enyhébb kényszerintézkedés érdekében jelentett be fellebbezést.

Májusban egy másik autókereskedő is eltűnt, aki vélhetően ismerte az áldozatot.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.