Nem tudott betörni a templomba, ezért inkább betört a kocsmába

bűnügy
2019 május 26., 06:58
comments 21

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságra szombat reggel tettek bejelentést, miszerint az egyik rimóci presszó ablakát betörték és a vendéglátóhelyet feldúlták. A rendőrök rövid időn belül beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 36 éves mátraszőlősi lakost.

A férfi hajnali órákban egy kővel betörte a presszó ablakát, majd bement és onnan bankkártyát, váltópénzt, mobiltelefont, édességet és különböző szeszes italokat lopott el.

photo_camera A presszó Forrás: Police.hu

Úgy tűnik azonban, hogy a kocsma csak a B-terv volt, a férfi azt megelőzően a rimóci katolikus templom épületébe is megpróbált behatolni, a templom egyik drótozott ablaküvegét akarta betörni, de ez nem sikerült neki, ezért távozott a helyszínről. Ezután vette az irányt a presszó felé.

photo_camera A lábnyom Forrás: Police.hu

A nyomozók az eltulajdonított értékek egy részét megtalálták és lefoglalták. A rendőrök a Szécsényi Rendőrkapitányságra előállított férfit lopás bűntett és lopás vétség kísérlet megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették, a napokban előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.(Police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.