Salvini pártja nagyot nyerhet Olaszországban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az idei EP-választás kétségtelenül a nemzetközi menekültellenes koalíciót szorgalmazó Liga nagy erősödését hozza el – írja a Europe Elects, ami szerint Matteo Salvini belügyminiszter pártja 25 EP-képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe, szemben a 2014-es 7 hellyel.

Salvini és a rajongói május 18-án.Fotó: Miguel Medina/AFP

Ugyan a Demokrata Párt 2014-ben 31 hellyel nyert, ami több, a 25 képviselővel így is nagyot nyerhet Salvini.

Egyébként Észak-Olaszországban sokkal nagyobb a szavazókedv, délen kevesebben mentek el szavazni, ami az 5 Csillag Mozgalomnak és a Berlusconi-féle Forza Italiának nem jó, Salviniéknek viszont igen.

A múlt héten Salvini naggyűlésére a 444 is elment, erről itt írtunk.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.