Salvini pártja nagyot nyerhet Olaszországban

POLITIKA
2019 május 26., 14:08
comments 32

Az idei EP-választás kétségtelenül a nemzetközi menekültellenes koalíciót szorgalmazó Liga nagy erősödését hozza el – írja a Europe Elects, ami szerint Matteo Salvini belügyminiszter pártja 25 EP-képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe, szemben a 2014-es 7 hellyel.

Salvini és a rajongói május 18-án.
photo_camera Salvini és a rajongói május 18-án. Fotó: Miguel Medina/AFP

Ugyan a Demokrata Párt 2014-ben 31 hellyel nyert, ami több, a 25 képviselővel így is nagyot nyerhet Salvini.

Egyébként Észak-Olaszországban sokkal nagyobb a szavazókedv, délen kevesebben mentek el szavazni, ami az 5 Csillag Mozgalomnak és a Berlusconi-féle Forza Italiának nem jó, Salviniéknek viszont igen.

link Forrás

A múlt héten Salvini naggyűlésére a 444 is elment, erről itt írtunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.