Salvini szélsőjobboldali pártja fog nyerni Olaszországban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Úgy néz ki, a szavazatok 27-30 százalékát kapja a korábban a dél-olaszok, ma már a bevándorlók elleni gyűlöletre építő Liga (korábban Északi Liga) a mai EP-választáson. Meglepetésre a második helyen a szavazatok 22,5-24,5 százalékával a Demokrata Párt (PD) áll, nem sokkal, de megelőzve ezzel a Ligával koalícióban kormányzó Öt Csillagot (M5S), az ő eredményüket 20-23 százalékra becsülik. Berlusconi pártja, a Forza Italia 9-11 százalékon, a Giorgia Meloni vezette Olaszország Fivérei (Fratelli d'Italia) 5-6 százalékon áll.

 


Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.