Spanyolországban a baloldal a nagy győztese az EP-választásnak

A Europe Elects azt írja, hogy a Celeste-Tel exit pollja szerint Spanyolországban a kormányzó, a szociáldemokrata frakcióban lévő, baloldali Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) 5 hellyel többet szerzett, mint 2014-ben, 28,4 százalékkal végzett az élen.

A PSOE-s spanyol miniszterelnök, Pedro Sanchez elhagyja a szavazóhelyet.Fotó: Burak Akbulut/Anadolu Agency

Az EPP-hez tartozó Néppárt (PP) viszont 9 helyet veszített, 17,3 százalékkal lett a második.

Az ALDE-ban ülő liberális Polgárok (C's) 6 helyet javított, 16 százalékot ért el.

Az Egyesült Baloldal (UP) 6 helyet bukott, 12,4 százalékot ért el.

A szélsőjobboldali VOX 6,5 százalékot ért el, ami 6 új helyet jelent. A GAD3 exit pollja is hasonló eredményre jutott, bár eszerint a VOX 8,2 százalékot ért el, ez így is 6 új helyet jelent – írja a Europe Elects.

Pedig a VOX egy hónapja, a legutóbbi spanyol parlamenti választáson 10,26 százalékot ért el, tehát egy hónap alatt 2-4 százalékpontot buktak.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.