Spanyolországban a baloldal a nagy győztese az EP-választásnak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Europe Elects azt írja, hogy a Celeste-Tel exit pollja szerint Spanyolországban a kormányzó, a szociáldemokrata frakcióban lévő, baloldali Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) 5 hellyel többet szerzett, mint 2014-ben, 28,4 százalékkal végzett az élen.

A PSOE-s spanyol miniszterelnök, Pedro Sanchez elhagyja a szavazóhelyet.Fotó: Burak Akbulut/Anadolu Agency

Az EPP-hez tartozó Néppárt (PP) viszont 9 helyet veszített, 17,3 százalékkal lett a második.

Az ALDE-ban ülő liberális Polgárok (C's) 6 helyet javított, 16 százalékot ért el.

Az Egyesült Baloldal (UP) 6 helyet bukott, 12,4 százalékot ért el.

A szélsőjobboldali VOX 6,5 százalékot ért el, ami 6 új helyet jelent. A GAD3 exit pollja is hasonló eredményre jutott, bár eszerint a VOX 8,2 százalékot ért el, ez így is 6 új helyet jelent – írja a Europe Elects.

Pedig a VOX egy hónapja, a legutóbbi spanyol parlamenti választáson 10,26 százalékot ért el, tehát egy hónap alatt 2-4 százalékpontot buktak.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.