Spanyolországban a baloldal a nagy győztese az EP-választásnak

külföld
2019 május 26., 16:40
comments 66

A Europe Elects azt írja, hogy a Celeste-Tel exit pollja szerint Spanyolországban a kormányzó, a szociáldemokrata frakcióban lévő, baloldali Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) 5 hellyel többet szerzett, mint 2014-ben, 28,4 százalékkal végzett az élen.

photo_camera A PSOE-s spanyol miniszterelnök, Pedro Sanchez elhagyja a szavazóhelyet. Fotó: Burak Akbulut/Anadolu Agency

Az EPP-hez tartozó Néppárt (PP) viszont 9 helyet veszített, 17,3 százalékkal lett a második.

Az ALDE-ban ülő liberális Polgárok (C's) 6 helyet javított, 16 százalékot ért el.

Az Egyesült Baloldal (UP) 6 helyet bukott, 12,4 százalékot ért el.

A szélsőjobboldali VOX 6,5 százalékot ért el, ami 6 új helyet jelent. A GAD3 exit pollja is hasonló eredményre jutott, bár eszerint a VOX 8,2 százalékot ért el, ez így is 6 új helyet jelent – írja a Europe Elects.

Pedig a VOX egy hónapja, a legutóbbi spanyol parlamenti választáson 10,26 százalékot ért el, tehát egy hónap alatt 2-4 százalékpontot buktak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt