Úgy néz ki, hogy nem jut be felvidéki magyar az EP-be

POLITIKA
2019 május 26., 13:31
comments 113

Szlovákiában – ahol szombaton tartottak választást, és úgy tűnik, a liberális koalíció nyerhet – az előzetes végeredmények szerint egyik magyar párt, a Most-Híd és a Magyar Közösség Pártja sem éri el az 5 százalékos küszöböt, ezzel a felvidéki magyar kisebbség a szlovák EU-csatlakozás óta először nem tud az Európai Parlamentbe képviselőt küldeni.

Az Új Szó a Denník N adatai alapján korábban azt írta: a Magyar Közösség Pártja mandátuma kérdéses, mert pont 5 százalék körül mozog, a Most-Híd pedig csak 2,6 százalékot kapott.

photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Menyhárt József, a felvidéki Magyar Közösség Pártja (MKP) elnökének találkozója Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. május 22-én. Fotó: Szecsõdi Balázs/MTI/MTVA

A Denník N azt írja, Ravasz Ábel (Most) elismerte, hogy bizonytalan a bejutásuk, és nem akar a párt vezetéséről beszélni, de szerint a párt annak az árát fizeti meg, hogy a SMER-rel és az SNS-szel léptek koalícióra. (Europe Elects)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt