Beborul az ég Európa fölött

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: Európa északi, északnyugati részén többközéppontú ciklon örvénylik, emiatt arrafelé többnyire erősen felhős vagy borult az ég, és több helyen esik az eső, záporeső. Szintén ciklon örvénylik a mediterrán térségben, így ott, az Alpok és a Kárpát-medence vidékén is gyakran erősen felhős az ég, és záporok, zivatarok alakulnak ki. Kontinensünk délnyugati és délkeleti részének időjárását anticiklon határozza meg, a leszálló légmozgásoknak köszönhetően kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi tájain 6 és 16, délebbre, valamint a mediterrán vidéken 18 és 24 fok között változik. Melegebb van a naposabb délnyugati és délkeleti területeken, ahol a délutáni órákra 25 és 30 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a Pireneusi-félsziget déli részén 32-34 fokot is mérnek. A Kárpát-medence időjárását a mediterrán térségből kedd estig fölénk helyeződő ciklon alakítja, csapadékos idő várható.

Mindeközben Magyarországon 

Késő délutántól, estétől délnyugat, dél felől felszakadozik a felhőzet, és éjszaka több hullámban alakul ki zápor, zivatar. Kedden erőteljes gomolyfelhő-képződés lesz, emellett hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Sokfelé fordul elő zápor, zivatar, főként keleten jégeső, felhőszakadás. A déli szél hétfőn megélénkül, kedden helyenként meg is erősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lesznek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 20 és 26 fok között alakul. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.