Úgy néz ki, hogy a magyar rendőrség kábítószer elleni egységének jelvényén minden narkó legveszélyesebbje, egy MARIHUÁNA LEVÉL szerepel

Fontos videó került nyilvánosságra a magyar rendőrség hivatalos oldalán, a police.hu-n. A

Több mint 17 kilogramm kábítószert vontak ki a forgalomból

című klip (a cím felett végignézhető) drogkereskedők elfogásáról szól, és egész az utolsó pillanatig nem érdekesebb, mint az ilyen anyagok általában, akkor viszont egy pillanatra a lefoglalt árun feltűnik a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Nemzeti Nyomozó Iroda Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályának jelvényei / felvarrói. Ezek itt a képen:

Jól látható, hogy itt egy pisztoly és egy bilincs mellett a létező legveszélyesebb drog ördögi szimbóluma, egy marihuána levél szerepel.

Arról egyébként újabban folyik egy szűk körű, szakmai vita, hogy valóban a marihuána-e az emberre legveszélyesebb illegális kábítószer, vagy akad-e annál durvább anyag.

Ilyen értelemben izgalmas kérdés, hogy nincs-e esetleg megfelelőbb szimbólum a magyar drogellenes rendőrök jelvényére, mondjuk két egymást keresztező injekciós tű, vagy mákgubó, tabletta, lombik, kis csík kokain, vagy vákuumozott herointégla.

A 444 tervpályázatot hirdet a témában, a pályamunkákat a megirom@444.hu emailcímre várjuk, lehetőleg "drogfelvarró" subjecttel. A legjobb pályaműveket pedig bemutatjuk az újságban.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.