42 rabot fojtottak meg a manausi börtönlázadás során

külföld
2019 május 28., 05:39
comments 94
Rendőrök készülnek lerohanni a Puraquequara börtönt Manausban. A hétvégén négy manausi börtönben is lázadás tört ki, ezek során eddig legalább 57 rab vesztette életét, többségüket megfojtották.
photo_camera Rendőrök készülnek lerohanni a Puraquequara börtönt Manausban. A hétvégén négy manausi börtönben is lázadás tört ki, ezek során eddig legalább 57 rab vesztette életét, többségüket megfojtották. Fotó: SANDRO PEREIRA/AFP

42 megfojtott rab holttestére bukkantak hétfőn a brazíliai Manaus négy börtönében. Egy nappal korábban egy manausi börtönben 15 halálos áldozata volt a rivális börtönbandák összecsapásainak.

Brazíliában, ahol szinte minden börtönt drogbandák uralnak, a börtönlázadások gyorsan terjednek egyik börtönről a másikra, írja a Guiardian.

A hatóságok tájékoztatása szerint a hétfőn megtalált áldozatok egy részét aznap gyilkolhatták meg a négy börtönben, melyek felett időközben a börtönőröknek sikerült visszaszerezniük az uralmat. A hatóságok további részleteket nem közöltek a hétvégén kirobbant börtönlázadásokról.

Vasárnap legalább 15 halálos áldozatról számoltak be, őket megkéselték vagy megfojtották. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.