42 rabot fojtottak meg a manausi börtönlázadás során

Rendőrök készülnek lerohanni a Puraquequara börtönt Manausban. A hétvégén négy manausi börtönben is lázadás tört ki, ezek során eddig legalább 57 rab vesztette életét, többségüket megfojtották.Fotó: SANDRO PEREIRA/AFP

42 megfojtott rab holttestére bukkantak hétfőn a brazíliai Manaus négy börtönében. Egy nappal korábban egy manausi börtönben 15 halálos áldozata volt a rivális börtönbandák összecsapásainak.

Brazíliában, ahol szinte minden börtönt drogbandák uralnak, a börtönlázadások gyorsan terjednek egyik börtönről a másikra, írja a Guiardian.

A hatóságok tájékoztatása szerint a hétfőn megtalált áldozatok egy részét aznap gyilkolhatták meg a négy börtönben, melyek felett időközben a börtönőröknek sikerült visszaszerezniük az uralmat. A hatóságok további részleteket nem közöltek a hétvégén kirobbant börtönlázadásokról.

Vasárnap legalább 15 halálos áldozatról számoltak be, őket megkéselték vagy megfojtották. (Via The Guardian)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.