42 rabot fojtottak meg a manausi börtönlázadás során

Rendőrök készülnek lerohanni a Puraquequara börtönt Manausban. A hétvégén négy manausi börtönben is lázadás tört ki, ezek során eddig legalább 57 rab vesztette életét, többségüket megfojtották.Fotó: SANDRO PEREIRA/AFP

42 megfojtott rab holttestére bukkantak hétfőn a brazíliai Manaus négy börtönében. Egy nappal korábban egy manausi börtönben 15 halálos áldozata volt a rivális börtönbandák összecsapásainak.

Brazíliában, ahol szinte minden börtönt drogbandák uralnak, a börtönlázadások gyorsan terjednek egyik börtönről a másikra, írja a Guiardian.

A hatóságok tájékoztatása szerint a hétfőn megtalált áldozatok egy részét aznap gyilkolhatták meg a négy börtönben, melyek felett időközben a börtönőröknek sikerült visszaszerezniük az uralmat. A hatóságok további részleteket nem közöltek a hétvégén kirobbant börtönlázadásokról.

Vasárnap legalább 15 halálos áldozatról számoltak be, őket megkéselték vagy megfojtották. (Via The Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.