Négy halottja van a japán hőhullámnak

külföld
2019 május 28., 04:34
comments 46

Egy hét alatt kétezren kerültek kórházba Japánban a nagy hőség miatt, jelentette a mentők feladatait is ellátó tűzoltóság. Tájékoztatásuk szerint a Hokkaidón helyenként 40 fokot is meghaladó hőséget okozó hőhullámnak már négy halálos áldozata is van.

A 40 fokos hőmérséklet májusban rekordnak számít.

A hatóságok tájékoztatása szerint az elmúlt héten 2053-an kerültek kórházba hőguta miatt, négyszer annyian, mint egy héttel korábban.

Japánban mostanában gyakoriak az ilyen hőhullámok, tavaly nyáron 140-en vesztették életüket a rendkívüli hőségben, emberek tízezrei kerültek kórházba.

A meleg leginkább az idősek számára megterhelő, mert többet tartózkodnak a szabadban, illetve otthon - takarékosságból - nem kapcsolják be a légkondicionálót. A hatóságok felszólították az embereket, hogy fogyasszanak sok folyadékot, hordjanak fejfedőt, és igyekezzenek minél kevesebb időt tölteni a napon. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.