Egy román sofőr Mátészalkán megmutatta, hogyan lehet egyszerre kisbuszt és trélerre kötözött permetezőt vontatni

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának munkatársai hétfőn egy olyan közlekedési anomáliát kapcsoltak le Mátészalkán, amelyet nehezen lehet szavakkal körülírni, de azért tessék:

A szabálytalanul összekapcsolt járműszerelvény, ami a rendőrök szerint közlekedési szempontból rendkívül balesetveszélyes,

  • egy személygépkocsiból,
  • az általa vontatott román hatósági jelzésű mikrobuszból,
  • és egy utána kapcsolt utánfutóból állt,
  • amelyen egy mezőgazdasági munkagép, közismertebb nevén permetező volt elhelyezve.
Forrás: Police.hu

Az ellenőrzés során kiderült, hogy a vontatott mikrobuszon, illetve az utánfutón nem működött a világítás, valamint a tréleren hatósági jelzés (azaz rendszám) sem volt elhelyezve. Mint kiderült, azért, mert utánfutó rendszámát az élelmes sofőr áthelyezte az autóra.

Forrás: Police.hu

Továbbá úgy tűnik, hogy a mikrobusz, a tréler, illetve a tréleren elhelyezett futurisztikus mezőgazdasági gép vontatását a sofőr képes volt úgy kivitelezni, hogy az autóján nincs is vonóhorog, csupán egy vonószem.

Forrás: Police.hu

A rendőrök a balesetveszélyes járműszerelvény további közlekedését megakadályozták. A román férfit egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettének gyanúja miatt előállították a Mátészalkai Rendőrkapitányságra, és ellene külön szabálysértési feljelentést tettek. (Police.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.