Orbán nem megy el Ferenc pápa csíksomlyói szentmiséjére

vallás
2019 május 29., 12:38
photo_camera Soli Deo gloria Fotó: Chris Kleponis/CNP/AFP

Orbán Viktor miniszterelnök nem vesz részt a csíksomlyói pápai szentmisén, Magyarországot Áder János köztársasági elnök képviseli, a kormány képviseletében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes lesz ott mindkét nap – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a polgári-konzervatív, keresztény, keresztyén, oknyomozó és kulturális hírújsággal, az Origóval.

Orbán egyébként fasírtban van a pápával: amikor arról kérdezték, hogy a pápa szerint a menekültellenesség nem elég keresztényi, Orbán azt mondta: „Magyarország protestáns ország is, és ezért a pápa véleménye itt nem annyira meghatározó, mint egy katolikus országban. Ennek ellenére tiszteljük a Szentatyát, és fontos számunkra, amit mond.”

Ferenc pápa május 31. és június 2. között látogat Romániába: Bukarestben tölt egy napot, majd június 1-én a csíksomlyói hegynyeregben mutat be szentmisét. Jakubinyi György gyulafehérvári érsek meghívására Áder és a felesége részt vesz a pápai szentmisén, majd egy héttel később, a június 8-i hagyományos csíksomlyói búcsún is ott lesznek. (Origo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.