Orbán nem megy el Ferenc pápa csíksomlyói szentmiséjére

Soli Deo gloriaFotó: Chris Kleponis/CNP/AFP

Orbán Viktor miniszterelnök nem vesz részt a csíksomlyói pápai szentmisén, Magyarországot Áder János köztársasági elnök képviseli, a kormány képviseletében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes lesz ott mindkét nap – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a polgári-konzervatív, keresztény, keresztyén, oknyomozó és kulturális hírújsággal, az Origóval.

Orbán egyébként fasírtban van a pápával: amikor arról kérdezték, hogy a pápa szerint a menekültellenesség nem elég keresztényi, Orbán azt mondta: „Magyarország protestáns ország is, és ezért a pápa véleménye itt nem annyira meghatározó, mint egy katolikus országban. Ennek ellenére tiszteljük a Szentatyát, és fontos számunkra, amit mond.”

Ferenc pápa május 31. és június 2. között látogat Romániába: Bukarestben tölt egy napot, majd június 1-én a csíksomlyói hegynyeregben mutat be szentmisét. Jakubinyi György gyulafehérvári érsek meghívására Áder és a felesége részt vesz a pápai szentmisén, majd egy héttel később, a június 8-i hagyományos csíksomlyói búcsún is ott lesznek. (Origo)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.