Orbán nem megy el Ferenc pápa csíksomlyói szentmiséjére

2019 május 29., szerda 12:38
491
Soli Deo gloria Fotó: Chris Kleponis/CNP/AFP

Orbán Viktor miniszterelnök nem vesz részt a csíksomlyói pápai szentmisén, Magyarországot Áder János köztársasági elnök képviseli, a kormány képviseletében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes lesz ott mindkét nap – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a polgári-konzervatív, keresztény, keresztyén, oknyomozó és kulturális hírújsággal, az Origóval.

Orbán egyébként fasírtban van a pápával: amikor arról kérdezték, hogy a pápa szerint a menekültellenesség nem elég keresztényi, Orbán azt mondta: „Magyarország protestáns ország is, és ezért a pápa véleménye itt nem annyira meghatározó, mint egy katolikus országban. Ennek ellenére tiszteljük a Szentatyát, és fontos számunkra, amit mond.”

Ferenc pápa május 31. és június 2. között látogat Romániába: Bukarestben tölt egy napot, majd június 1-én a csíksomlyói hegynyeregben mutat be szentmisét. Jakubinyi György gyulafehérvári érsek meghívására Áder és a felesége részt vesz a pápai szentmisén, majd egy héttel később, a június 8-i hagyományos csíksomlyói búcsún is ott lesznek. (Origo)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt