A külképviseleteken szavazó magyarok majdnem harmada a Momentumra szavazott

Tbg
POLITIKA
2019 május 30., 19:24
comments 353

A Nemzeti Választási Iroda honlapján látható, hogyan szavaztak a külképviseleteken a magyarok.

A Fidesz itt is megnyerte a választást, 41 százalékkal, de utánuk nem a Demokratikus Koalíció, hanem a Momentum Mozgalom zárt a szavazatok 29 százalékával. A  választáson több mint 16 százalékot szerző DK csak 10 százalékot kapott.

A leglátványosabban a Jobbikot utasítják el a külföldön élők, az ő támogatásuk 3 százalék alá is beesett, miközben a kormány által tolt Mi Hazánk Mozgalom átlépte a 2 százalékot.

A Kutyapárt ért el még a nagy átlaghoz képest kiugró eredményt, több mint 5 százalékot, azaz ha csak a külföldön élők szavaztak volna, bent vannak az EP-ben.

A Munkáspártra összevissza 19-en szavaztak kint.

photo_camera Forrás: Valasztas.hu

A Fidesz igazi csodafegyvere ezúttal is a levélszavazás volt, amellyel a szomszédos országokban élő magyaroknak kedveskedtek, és ahol a Fidesz egészen döbbenetesen 90% fölött szerepel. És míg a külképviseleteken 17 ezren, levélben 57 ezren szavaztak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.