A külképviseleteken szavazó magyarok majdnem harmada a Momentumra szavazott

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján látható, hogyan szavaztak a külképviseleteken a magyarok.

A Fidesz itt is megnyerte a választást, 41 százalékkal, de utánuk nem a Demokratikus Koalíció, hanem a Momentum Mozgalom zárt a szavazatok 29 százalékával. A  választáson több mint 16 százalékot szerző DK csak 10 százalékot kapott.

A leglátványosabban a Jobbikot utasítják el a külföldön élők, az ő támogatásuk 3 százalék alá is beesett, miközben a kormány által tolt Mi Hazánk Mozgalom átlépte a 2 százalékot.

A Kutyapárt ért el még a nagy átlaghoz képest kiugró eredményt, több mint 5 százalékot, azaz ha csak a külföldön élők szavaztak volna, bent vannak az EP-ben.

A Munkáspártra összevissza 19-en szavaztak kint.

Forrás: Valasztas.hu

A Fidesz igazi csodafegyvere ezúttal is a levélszavazás volt, amellyel a szomszédos országokban élő magyaroknak kedveskedtek, és ahol a Fidesz egészen döbbenetesen 90% fölött szerepel. És míg a külképviseleteken 17 ezren, levélben 57 ezren szavaztak.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.