Alig látszik az ütközés nyoma a nagy sétahajó orrán

Kollégánk lefotózta, hogyan néz ki a Viking sétahajó-flotta Sygin nevű tagja a pesti rakpartkon kikötve. Ez a hajó ütközött össze a sokkal kisebb méretű hableány nevűvel, és süllyesztette el.

Mint látható, alig néhány karcolás fedezhető fel csak a hajó orrán, amely azt mutathatja, az ütközés nem volt nagy erejű, feltehetően a két hajó közötti óriási méretkülönbség volt inkább a döntő.

A Sygin a baleset után Budapesten kikötve. Az orrán látszanak a szerda esti baleset nyomai.Fotó: Erdélyi Péter/444
A Sygin a baleset után Budapesten kikötve. Az orrán látszanak a szerda esti baleset nyomai.Fotó: Erdélyi Péter/444

A Hableány és a Sygin is az árral szemben, felfelé tartott, a Hableány járt elől, de a híd alatt beérte a Sygin és maga alá gyűrte, erről videófelvétel is tanúskodik. 

A két hajó méretei:

Grafika: Tbg/444

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.