A Hableány utasai a nyílt fedélzetről nézték végig, ahogy beléjük rohan a szállodahajó

baleset
2019 május 30., 12:27
comments 349

A rendőrség csütörtök délután újabb kamerafelvételt tett közzé a szerda esti dunai hajóbalesetről, amelynek következtében hét ember meghalt, 21 pedig eltűnt. A Viking Sigyn és a sokkal kisebb Hableány városnéző hajó a Margit híd alatt ütközött össze, a nagyobb hajó lényegében maga alá gyűrte a kisebbet, a Hableány pár másodperc alatt elsüllyedt.

Az ütközést több kamera is felvette (a korábbi felvételeket itt találja), a rendőrség csütörtök koradélután egy újabbat hozott nyilvánosságra.

Ezen látszódik, hogy a Hableány felső, nyílt fedélzetén emberek álltak az ütközés pillanatában.

link Forrás

Az első kamera felvételein látszik, ahogy a Viking Sigyn nekimegy és elkezdi befordítani a kisebb hajót, ezt a Hableány nyílt fedélzetén álló utasai közvetlenül közelről láthatták, de a nagyobb szállodahajó tetején is álltak emberek. A második kamerállásból az is látszik, hogy a Hableányt pillanatok alatt felfordította a nagyobb hajó.

A hajóadatok forrása: Marine Traffic.
photo_camera A hajóadatok forrása: Marine Traffic. Grafika: 444/Tbg

A hatóságok rendelkezésére álló utas lista szerint összesen 35 fő tartózkodott a Hableányon, 2 fő magyar állampolgár – a hajó személyzete –, valamint 33 dél-koreai állampolgár. A balesetet követően a mentésben résztvevők 7 főt kimentettek a vízből, és további 7 személy holttestét találták meg – valamennyien a Koreai Köztársaság állampolgárai. A további 21 eltűnt személy keresése Budapesten és Budapesttől délre, az ország teljes dunai szakaszán jelenleg is tart.

A rendőrség képeket is közzétett az egészen éjszakán át tartó mentésről:

photo_camera Pintér Sándor belügyminiszter a helyszínen Fotó: ORFK/ORFK
photo_camera Fotó: ORFK/ORFK
photo_camera Fotó: ORFK/ORFK
photo_camera Fotó: ORFK/ORFK
photo_camera Fotó: ORFK/ORFK
photo_camera Fotó: ORFK/ORFK

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.