Hazamehetett a kórházból a világ legkisebb újszülöttje

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy amerikai, San Diego-i kórházból majdnem öt hónap után egészségesen hazamehetett a világ eddigi feljegyzések szerint legkisebb élve született csecsemője. A Saybie keresztnevű kislány 245 grammal született, 23 hetes és 3 napos, koraszülött magzatként. 

Egyik ápolója a már hazafelé induló Saybie-vel. Azért vele fotózták, mert a családja, bár a sztorija közléséhez hozzájárultak, nem kívánt a nyilvánosság elé állni.Fotó: HO/AFP

Az orvosok először azt mondták a szülőknek, hogy egy órájuk van a kicsivel, ám a kislány minden várakozásra rácáfolva túlélte az első óráját, majd a következőket is. Hazamenetelkor már két kiló volt a testsúlya. 

(via Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.