Íme a videó a budapesti hajóbalesetről

baleset
2019 május 30., 05:16

Az Időkép egyik webkamerája, amit a Victoria hotel tetejéről néz a Margit-híd felé, rögzítette a balesetet. 

link Forrás

Bár a felvétel messziről készült, néhány dolgot tisztázni látszik:

  • Az eset idején igen sűrű volt a hajóforgalom.
  • Mindkét érintett hajó folyással szemben, felfelé haladt.
  • A baleset közvetlenül a Margit-híd alatt történt.
  • A két hajó ugyanabba az irányba haladt, folyásnak felfelé, közelebb a folyó pesti oldalához. Az események előtt közvetlenül a Hableány járt előrébb, de a nagy hajó volt a sokkal gyorsabb.
  • A híd alatt a Hableány a mögüle érkező szállodahajó elé került, ami a híd alatt átbújás manővere közben hátulról belerohant.
  • A time lapse formátumban kirakott felvételről ugyanakkor nem derül ki például, hogy a Hableány végig folyamatosan haladt vagy esetleg lerobbant és ezért került a másik hajó útjába.

Ez pedig egy másik webkamera képe, jobb minőségben, de messzebbről, a baleset 0:24-nél történik.

link ForrásKiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.