Most már nem tetszenek annyira a kormánynak Salvini szövetségesei

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Az olasz Ligával való együttműködés lehetősége csekély - mondta Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón a Pesti Srácok kérdésére. 

„Tiszteljük az olasz kormányt, ettől még a közös koalícióban, vagy frakcióban való együttműködésre kevés lehetőséget látok. És nem Salviniék vagy a Liga miatt, hanem mert a szövetségesek között már vannak olyanok, amelyekkel az egy frakcióban való együttműködés esélyét rendkívül csekélynek látom.”

A „Salvini szövetségeseitől” való fanyalgás új elem a kormány kommunikációjában: májusban az Orbán-Salvini és Orbán-Strache közös sajtótájékoztatókon is sokkal inkább a közös pontokat hangsúlyozták. Az EP-választás után a különbíróság-ügyhöz hasonlóan ez is megfordulni látszik.

Igaz, egy Salvini-szövetségesről Orbán korábban is elmondta, hogy nem fér bele neki. Bernard-Henri Lévy francia filozófus-aktivistának Orbán azt mondta, Marine Le Pennel nem akarna együttműködni. De nem a politikája miatt, hanem azért, mert nincs hatalmon a saját országában, és aki nincs hatalmon, az beszélhet bármit.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.