Most már nem tetszenek annyira a kormánynak Salvini szövetségesei

POLITIKA
2019 május 30., 13:00
comments 600

Az olasz Ligával való együttműködés lehetősége csekély - mondta Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón a Pesti Srácok kérdésére. 

„Tiszteljük az olasz kormányt, ettől még a közös koalícióban, vagy frakcióban való együttműködésre kevés lehetőséget látok. És nem Salviniék vagy a Liga miatt, hanem mert a szövetségesek között már vannak olyanok, amelyekkel az egy frakcióban való együttműködés esélyét rendkívül csekélynek látom.”

A „Salvini szövetségeseitől” való fanyalgás új elem a kormány kommunikációjában: májusban az Orbán-Salvini és Orbán-Strache közös sajtótájékoztatókon is sokkal inkább a közös pontokat hangsúlyozták. Az EP-választás után a különbíróság-ügyhöz hasonlóan ez is megfordulni látszik.

Igaz, egy Salvini-szövetségesről Orbán korábban is elmondta, hogy nem fér bele neki. Bernard-Henri Lévy francia filozófus-aktivistának Orbán azt mondta, Marine Le Pennel nem akarna együttműködni. De nem a politikája miatt, hanem azért, mert nincs hatalmon a saját országában, és aki nincs hatalmon, az beszélhet bármit.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.