Nagyszülei vigyáztak a kislányra, aki szintén a hajóbaleset áldozata lett

Tbg
baleset
2019 május 30., 14:53
comments 99

Kilenc koreai családi csoportból állt az a 33 fős turistacsoport, amelyik hajóbalesetet szenvedett a Dunán szerda késő este Budapesten, írja a Korea Times. A csoport tagjainak többsége 30-60 éves, de köztük volt egy hatéves kislány is. A kislányra édesanyja és nagyszülei vigyáztak, elvitték egy európai körútra, az édesapa nem tudott velük menni. 

Egy harmincas éveiben járó testvérpár is a hajón utazott, a Chosun.com szerint egyiküket sikerült kimenteni, a másik testvért még keresik. A lap azt is írja, a vízbe esettek között volt három, nyugdíjas korú hivatalnok is, egyet sikerült kimenteni. 

Több áldozat rokona indult el Magyarországra Koreából, az első tízfős csoport pénteken érkezik. Az MTI közben arról ír, hogy a szerdai volt a dél-koreai turistacsoport első napja Budapesten, a városnéző hajó este nyolckor futott ki fedélzetén 33 turistával és kéttagú személyzettel.

A kimentett áldozatok könnyebben sérültek meg, már csak egyikük van kórházban.

A hajóadatok forrása: Marine Traffic.
photo_camera A hajóadatok forrása: Marine Traffic. Grafika: 444/Tbg

(via Index/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.