Semmit sem éreztek az ütközésből a szállodahajó utasai

„Minden nagyon gyorsan történt”  - mesélte a BBC-nek Clay Findley amerikai turista, aki a Hableánynak ütköző Sigyn Viking fedélzetén volt a szerda esti baleset idején.

„Először arra gondoltam, hogy nem ütközünk neki, de aztán a Viking orra nekiment a kis hajó tatjának... és aztán a hajótest néhány pillanat múlva a [Viking Sigyn] másik oldalán bukkant fel, majd elmerült.”

A 66 éves Ginger Brinton azt is elmondta a BBC-nek, hogy aki nem látta az ütközést, az nem is tudott róla. A több mint száz méter hosszú Viking fedélzetén nem is lehetett érezni az ütközést.

„Hirtelen azt vettük észre, hogy a vízben emberek vannak. Szörnyű volt” - mondta a BBC helyi tudósítójának az amerikai szemtanú.

A svájci felségjelzéssel közlekedő szállodahajó kapitányát, egy 64 éves ukrán állampolgárságú férfit a rendőrség közlése szerint csütörtök este vették őrizetbe, miután a bizonyítékok érintettségére utaltak.

A Hableány hajó fedélzetén 35-en utaztak, heten elhunytak, 21 személyt még keresnek, hét embernek sikerült megmenekülnie. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.