Semmit sem éreztek az ütközésből a szállodahajó utasai

„Minden nagyon gyorsan történt”  - mesélte a BBC-nek Clay Findley amerikai turista, aki a Hableánynak ütköző Sigyn Viking fedélzetén volt a szerda esti baleset idején.

„Először arra gondoltam, hogy nem ütközünk neki, de aztán a Viking orra nekiment a kis hajó tatjának... és aztán a hajótest néhány pillanat múlva a [Viking Sigyn] másik oldalán bukkant fel, majd elmerült.”

A 66 éves Ginger Brinton azt is elmondta a BBC-nek, hogy aki nem látta az ütközést, az nem is tudott róla. A több mint száz méter hosszú Viking fedélzetén nem is lehetett érezni az ütközést.

„Hirtelen azt vettük észre, hogy a vízben emberek vannak. Szörnyű volt” - mondta a BBC helyi tudósítójának az amerikai szemtanú.

A svájci felségjelzéssel közlekedő szállodahajó kapitányát, egy 64 éves ukrán állampolgárságú férfit a rendőrség közlése szerint csütörtök este vették őrizetbe, miután a bizonyítékok érintettségére utaltak.

A Hableány hajó fedélzetén 35-en utaztak, heten elhunytak, 21 személyt még keresnek, hét embernek sikerült megmenekülnie. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.