Őrizetben a Hableány hajóval ütköző szállodahajó kapitánya

Tbg
baleset
2019 május 30., 17:40
comments 270

A rendőrség elkezdte vizsgálni, pontosan mi vezetett a szerda esti hajószerencsétlenséghez a budapesti Duna-szakaszon.

Mint a Police.hu írja, a rendőrök a bizonyítékok alapján úgy találták, a Viking Sigyn ukrán állampolgárságú kapitányát gyanúsítottként hallgatják ki.

„... a szállodahajó ukrán állampolgárságú kapitányát a nyomozók halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A 64 éves C. Yuriy odesszai lakost kihallgatását követően őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.”

A Viking Sigyn nevű, több mint százméteres hajó gyűrte maga alá a Hableány nevű sétahajót, amely az ütközés következtésben szinte azonnal elsüllyedt. Heten megmenekültek, hét holttestet már megtaláltak, 21 személyt továbbra is keresnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.