5,8 milliárdos kölcsönt adott a saját cége Mészáros Lőrincnek

2019 május 31., péntek 10:34
109

A rengeteg cége közül a V-Híd Zrt-t bizotsan számon tartja Mészáros Lőrinc. Ez a vasútépítésben utazó cég ugyanis 5,8 milliárd forintos kölcsönt nyújtott a saját tulajdonosainak, vagis Mészáros Lőrincnek és feleségének - vette észre a cég most megjelent mérlegében az mfor.

Mészorásék még osztalékelőleget is vette ki a cégből, nem is keveset, 2,3 milliárd forintot. De még ez sem volt elég, mert végül a tavalyi év lezárása után a májusi közgyűlésen úgy döntöttek, hogy összesen 7 milliárdos osztalékot vesznek ki a cégből. De úgy, hogy a nyereség mellett az eredménytartalékhoz is hozzá kellett nyúlni.

Nagyon nem kell aggódni a tulajdoonos által alaposan megpumpolt cégért. A cég annyira beindult, hogy két év alatt 2421 százalékos árbevétel növekedést produkált. Tavaly 48 milliárd forint folyt be a cég kasszájába. A tavalyi tiszta nyereség 5,3 milliárd forint volt, ezt, sőt még ennél is többen vett ki a Mészros házaspár.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt