A kihallgatás után két napon át őrizetben tartotta Bige Lászlót a rendőrség

2019 május 31., péntek 7:40

Két napon át őrizetben tartotta a rendőrség Bige Lászlót, az ország egyik leggazdagabb vállalkozóját, írja a 24.hu. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség a lapnak azt mondta, hogy május 30-án, vagyis a fogva tartás 72 órájának lejárta előtt az ügyészség indítványt tett a bűnügyi felügyeletére. Az előzetes letartóztatás elrendelését Nyíregyházi Járásbíróság azonban nem látta indokoltnak.

A rendőrség hétfőn nyíregyházi otthonából vitte el Bigét, majd a nyíregyházi rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki a Bige Holding ügyében 2018-ban kezdődött nyomozás miatt.

Bige László, a Bige Holding Csoport elnök-vezérigazgatója Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Az ország egyik leggazdagabb üzletemberének szolnoki gyárában tavaly novemberben komoly erőkkel jelent meg a rendőrség és a katasztrófavédelem, egész napon át kutattak a műtrágyás cég irodáiban. A hatóságok akkor azt mondták, hogy  hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és egyéb bűncselekmények okán indult az akció.

A 24.hu szerint Bige László, aki  a legfrissebb lista szerint 170 milliárdos vagyonával az ország ötödik leggazdagabb embere, szabadlábon védekezhet. A lap információi szerint a hatóságok ismét megszállták a milliárdos nagyvállalkozó szolnoki üzemét, és a lakásában is házkutatást tartottak.