A kihallgatás után két napon át őrizetben tartotta Bige Lászlót a rendőrség

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Két napon át őrizetben tartotta a rendőrség Bige Lászlót, az ország egyik leggazdagabb vállalkozóját, írja a 24.hu. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség a lapnak azt mondta, hogy május 30-án, vagyis a fogva tartás 72 órájának lejárta előtt az ügyészség indítványt tett a bűnügyi felügyeletére. Az előzetes letartóztatás elrendelését Nyíregyházi Járásbíróság azonban nem látta indokoltnak.

A rendőrség hétfőn nyíregyházi otthonából vitte el Bigét, majd a nyíregyházi rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki a Bige Holding ügyében 2018-ban kezdődött nyomozás miatt.

Bige László, a Bige Holding Csoport elnök-vezérigazgatójaFotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Az ország egyik leggazdagabb üzletemberének szolnoki gyárában tavaly novemberben komoly erőkkel jelent meg a rendőrség és a katasztrófavédelem, egész napon át kutattak a műtrágyás cég irodáiban. A hatóságok akkor azt mondták, hogy  hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és egyéb bűncselekmények okán indult az akció.

A 24.hu szerint Bige László, aki  a legfrissebb lista szerint 170 milliárdos vagyonával az ország ötödik leggazdagabb embere, szabadlábon védekezhet. A lap információi szerint a hatóságok ismét megszállták a milliárdos nagyvállalkozó szolnoki üzemét, és a lakásában is házkutatást tartottak.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.