A kormány gyorsan meggyőzte Ádert, hogy senkit se jelöljön a különbíróságok élére

POLITIKA
2019 május 31., 10:04
comments 81

Miután a kormány megkérte, hogy ne tegyen javaslatot, Áder János nem tesz javaslatot a Közigazgatási Felsőbíróság elnökének személyére. Ugyanis az egész rendszer bevezetését ugyanis bizonytalan időre elhalasztják.

Áder János és egy krumplibogár
photo_camera Áder János és egy krumplibogár Fotó: Skobrak Denes/Tessely Zoltán/Facebook

Erről a gyors döntésről a köztársasági elnök pénteken levélben tájékoztatta a Kövér Lászlót. Áder János közölte, az új helyzetben személyi javaslatot - a jogszabályi előírásoknak megfelelő jelölt hiányában - nem terjeszt elő.

A közigazgatási bíróságokról szóló törvény hatálybalépéséről és egyes átmeneti szabályokról szóló törvény alapján az Országgyűlésnek a köztársasági elnök május 31-ig megtett javaslatára június 15-ig kellene megválasztania a Közigazgatási Felsőbíróság első elnökét. Lehetséges jelöltként Patyi András neve merült fel. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.